Belediye fiyatta rekora koşuyor

2 Aralık 2009’da sitemizde yayınlanan “belediye otoparkları geri alıyor” haberinde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların otopark fiyatlarını yüksek bulduğundan dolayı belediyenin kendi otoparklarını oluşturulacağını ve bu otopar

Belediye fiyatta rekora koşuyor

2 Aralık 2009’da sitemizde yayınlanan “belediye otoparkları geri alıyor” haberinde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların otopark fiyatlarını yüksek bulduğundan dolayı belediyenin kendi otoparklarını oluşturulacağını ve bu otoparkların daha uygun fiyatlara hizmet vereceğini söylemişti. Ancak başkanın bu uygulamasını daha tuzlu bulan vatandaşlar durumdan oldukça şikayetçi.

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2 Aralık 2009’da sitemizde yer alan açıklamasında aynen şunları söylemişti: “Biz halkın otoparkı daha fazla kullanmasını istiyoruz. Otoparka gitmemek için vatandaşlar araçlarını ara yollara çekiyor. Fiyatları yüksek buluyorlar. Şimdi biz fiyatları uygun bir seviyeye çekiyoruz. İlk 20 dakika içinde otoparklar ücretsiz olacak. Ondan sonraki süreçte ilk bir saat 2 lira, ikinci saat 3 lira, üçüncü saat 4 lira olacak

 

belediye_otopark.jpg

 

Trabzon Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda yürürlüğe giren ‘Park Metreli Otopark’ uygulaması büyük tepki topluyor. Alınan bilgiye göre Trabzon Belediyesi’nin birinci bölge olarak ilan ettiği Trabzon Gazeteciler Cemiyeti karşısındaki ve Gazipaşa Caddesi’ndeki otoparkların normal otopark fiyatlarından daha yüksek rakamlara hizmet verdiği öğrenildi. Trabzon Belediyesi’nin otopark uygulamasının çok yanlış olduğunu belirten Kemal Akdeniz, “Belediyenin yaptığı bu uygulama kesinlikle doğru değil. İnsanları normal otoparklar daha pahalı gelin bizim otoparklara diye çektiler şimdi insanları kendileri kazıklıyorlar. Bu uygulamanın derhal düzenden geçirilmesi gerekiyor. Normal otoparklara giderim daha iyi. Böyle bir uygulama olur mu yahu” dedi.

 

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Araçlarını Trabzon Belediyesi’nin ‘Park Metreli Otopark’larına çeken vatandaşlar, 1 saat’e 4 TL, eğer bir saati 10-15 dakika dahi geçerse 6 TL. 2 saat 6 TL. Gecikmeli ise rakam 10 TL. 3 saat 15 TL. Belediyenin otoparkları dışında çalışan özel otoparklar ise 1 saate 3 TL. 2 saate 4 TL. 3 saate ise 5 TL ücret alıyor. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir süre önce belediye otoparklarının fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada rakamların daha uygun olacağından bahsediyordu.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

 

BİR ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel