'Şampiyon kim olursa olsun'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, hafta sonu Galatasaray ile zorlu bir lig maçına çıkacaklarını ve bu maçı kazanmaktan başka bir düşünceleri olmadığını söyledi. Zorlu maç öncesi İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, Trabzonspor'

'Şampiyon kim olursa olsun'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, hafta sonu Galatasaray ile zorlu bir lig maçına çıkacaklarını ve bu maçı kazanmaktan başka bir düşünceleri olmadığını söyledi.

Zorlu maç öncesi İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un bütün maçlarına kazanmak için çıktığını hatırlattı. Büyük takımların kendi aralarında yaptığı maçların ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu "Trabzonspor'da bu anlamda Galatasaray ile oynayacağı maçta kesin galibiyet parolası ile çıkacaktır. Galatasaray'ın da şampiyonluk yolunda puana ihtiyacı var. Onlarda aynı amaçla sahaya çıkacak. Trabzonspor kalitesi ve kazanma arzusunu maçta sahaya yansıtırsa rahatlıkla bu maçı kazanır. Kazanılan her maç hem motivasyon açısından hem ekonomik girdi olarak hem de takımın yapılanmasında bir çok kazançlar getiriyor. O açıdan Trabzonspor bu maçı kazanmasıyla büyük avantajlar elde edecektir diye düşünüyorum. Bunun sonucunda şampiyon olacağız demiyorum ama zirvede daha üst sıralarda yer alma şansını yakalayacaktır ve daha moralli olacaktır" dedi.

"Trabzonspor'un tek düşüncesi kendisinin şampiyon olmasıdır, başkasının şampiyon olması bizi ilgilendirmez" diyen Hacısalihoğlu, "Bizim dışımızdaki takımların hangisi şampiyon olur, hangisi olmaz, hangisi şampiyonluğa daha yakın bu bizi hiç ilgilendirmez. Biz her maçımızı almak ve ligi en üst sırada tamamlamayı arzu ediyoruz. Bunun dışında rakiplerimizin konumlarıyla ilgili bir düşüncemiz olmaz" ifadelerini kullandı.
Galatasaray karşılaşmasında taraftara büyük bir görev düştüğünü de hatırlatan Hacısalihoğlu,"Taraftarlarımız desteğini maçın son dakikasına kadar Trabzonspor'a yansıtırlarsa Trabzonspor'u bu maçı kazanması ve rahat oynaması mümkün olacaktır. Bir çok maçta taraftarımız bize güç kattı. Bu maçta da aynı şekilde desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.
Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un ligin ikinci yarısında yenilmeden ligde ve kupada yoluna devam ettiğini belirterek "Bu arada çok iyi oynamadığı çok iyi neticeler almadığı maçlarda oldu. Trabzonspor her zaman rakiplerinden daha üstün oynadı ama son maçlarda arzu ettiği neticelerle maçları tamamlayamadı. Sevindirici taraf Trabzonspor çok gol pozisyonuna giriyor. Ancak girdiği pozisyonların bir çoğunu golle sonuçlandıramıyor. Bu da kötü olan taraf. İyi bir takım girdiği 3 pozisyonda en azından bir tanesine golle sonuçlandırması lazım. Bunda tabi ki bir takım formsuzluklar sebep oluyor, bazen de beceriksizlik, bazen şansızlık. Bu faktörler sonucu Trabzonspor arzu ettiği neticeleri son maçlarda alamadı. Umuyoruz ki bundan sonra şansta, beceride bizim yanımızda olur ve ligde daha iyi neticeler alırız" şeklinde konuştu.

Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez'in ayrılmak istediği şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hacısalihoğlu, "Teofilo'nun menajeriyle ve kendisiyle geçtiğimiz hafta bir görüşme yaptık. Bu düşünce içersinde olmadığını, bizzat kendisiyle yaptığımız görüşmelerde dinledik. Tam tersine kendisinin çok iyi bir oyuncu olduğunu ve Türkiye'de kendini ispatlamak istediğini, kendisine güvendiğini ancak uyum sürecini tam tamamlayamadığı için takıma faydalı olamadığını söyledi. Bizim
kanaatimizde o. Çünkü geçmişi belli, Teofilo gol kralı olmuş. Kolombiya'da çok bilinen ve tanınan kaliteli bir oyuncu ama henüz burada verimli olamadı" açıklamasını yaptı.

Diyarbakırspor maçlarında yaşanan olayları da değerlendiren Hacısalihoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Zamanında daha iyi tedbirler alınabilseydi, daha sağlıklı kararlar verilebilseydi, bugünler yaşanmayacaktı. Diyarbakırspor bizim çok sevdiğimiz bir kulüp. Bu takımın Türkiye'nin yapısı itibari ile ligde kalmasını çok arzu ediyoruz. Umuyoruz ki gönüllerine göre sonuçlar alırlar. Ancak bir takım hadiselerde olmuş bunların kaçınılmaz sonuçları var. Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) büyük görevler düşüyor. TFF'nin vereceği karar hem caydırıcı olması hem de seyircilerin bu konuda ıslahını sağlamak açısından çok önemli. Türkiye'nin genel durumu doğrultusunda sıkıntı oluşturmayacak bir karar vermeleri gerekiyor. Çok zor bir işleri var. Umuyorum ki hem Türkiye hem de Türk futbolu bu girdaptan en az zayiat ile çıkar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor