Ak Partili Milletvekiline bak

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, 'Tezkerenin etkili olacağını düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine, 'Çok faydalı olacağını tahmin etmiyorum, düşünmüyorum'' dedi.Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Olayı (tezkere) tamamen soğukkanlılıkla, iyi bir şekilde

Ak Partili Milletvekiline bak

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, 'Tezkerenin etkili olacağını düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine, 'Çok faydalı olacağını tahmin etmiyorum, düşünmüyorum'' dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Olayı (tezkere) tamamen soğukkanlılıkla, iyi bir şekilde irdeleyerek, bizden sonraki dönemler için doğru olan kararları vererek anılmak istiyoruz'' dedi. AK Parti grup toplantısına katılan bazı bakan ve milletvekilleri, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek tezkere konusundaki görüşlerini açıkladı. Devlet Bakanı Tüzmen, ''Olası bir operasyonun Irak'a ihracatı nasıl etkileyeceğinin'' sorulması üzerine, bu konuyla ilgili daha önce bazı görüşmeler yaptığını söyledi.

Türkiye'nin bu yılki dış ticaretinin 260 milyar doları aştığını belirten Tüzmen, bunun 3 milyar dolarını, Irakla olan ticaretin oluşturduğunu ifade etti. ''Bizim için baktığınız zaman, yüzde 1'e yakın bir ağırlık teşkil eder. Ama tabi dolaylı ağırlıklar önemli'' diyen Tüzmen, Türkiye'nin bölgesinde barış ve huzuru istediğini söyledi.

Bakan Tüzmen, ''Olayı tamamen soğukkanlılıkla, iyi bir şekilde irdeleyerek, bizden sonraki dönemler için doğru olan kararları vererek anılmak istiyoruz'' dedi. ''Irak'a gitmeniz söz konusu olur mu?'' sorusuna Kürşad Tüzmen, ''Biz zamanında çok arzu ettik. O dönemde karşı taraftan çağrı gelmemişti. Şu sırada arka arkaya davetler almaya başladık'' yanıtını verdi.

''FAYDALI OLMAZ''

AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, ''Bölge milletvekili olarak tezkerenin etkili olacağını düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Etkili olacağına inanmıyorum. Çünkü daha önce de benzer operasyonlar yapıldı. Bu açıdan çok faydalı olacağını tahmin etmiyorum, düşünmüyorum'' diye konuştu.

''Operasyon, vatandaşlar arasında gerilim yaratır mı?'' sorusuna da İnal, ''Mutlaka sıkıntılar olacağını tahmin etmek şimdiden zor ama, bölge halkından haberlere göre, bölge halkı böyle bir operasyona sıcak bakmıyor'' yanıtını verdi. İnal, ''Sizin görüşünüz nedir?'' sorusuna, ''Ben çok fayda getireceğini tahmin etmiyorum'' dedi.

Tezkerede oyunu nasıl kullanacağının sorulması üzerine Ahmet İnal, bu konuda bir şey söylemek istemediğini belirtti.

-''YARIN OLSUN, ALLAH KERİM''-

Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda da ''bölge halkının olası bir operasyon hakkındaki görüşünün ne olduğunun'' sorulması üzerine, ''Halkın görüşü olumsuz. Bayramda oradaydım. Bölge halkı böyle bir şey olmasını istemiyor, işin doğrusu bu'' ifadesini kullandı.

''Sizin milletvekili olarak görüşünüz nedir?'' sorusuna Seyda, ''Yarın olsun, Allah kerim'' karşılığını verdi. AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, ''Bu ülkede yaşıyoruz, ülke menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız. Ülkemizin geleceğini, birliğini hukuk ve demokrasi içerisinde nasıl sağlayabiliriz... Onun yollarını aramak durumundayız. Eğer demokrasi hareketlerine terörizm karşıysa, terörizmi bitirmek bu ülkenin görevidir'' dedi.
Devlet olarak terörizm politikasıyla, terörist politikasının birbirinden ayrılması gerektiğine işaret eden Kaya, ''Teröriste karşı başka davranılması gerekirken, terörizmin nedenlerini de araştırılmalı'' diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, tezkere konusundaki sorulara, Hükümet tarafından gerekli açıklamanın yapıldığını belirterek, ''Biz de Parlamento olarak Hükümetimizin elini güçlendireceğiz. Hükümetimiz gerektiği şekilde gerektiği gibi hareket edecektir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset