''EURO 2016 için şanslıyız''

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 4 aday ülkenin olduğu EURO 2016 adaylığı konusunda şanslı olduğumuzu söyledi.İzmir'de düzenlenen Gençlik Spor İl Müdürleri Yıllık Olağan Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na katılan Gençlik ve

''EURO 2016 için şanslıyız''

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 4 aday ülkenin olduğu EURO 2016 adaylığı konusunda şanslı olduğumuzu söyledi.

İzmir'de düzenlenen Gençlik Spor İl Müdürleri Yıllık Olağan Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na katılan Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gerçekleştirdikleri başarılı organizasyonlar ve projelerle 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için Türkiye'nin şanslı olduğuna inandığını söyledi.

Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de katıldı. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemeye aday olduğunu hatırlatan Özak, "Yarışta 4 aday ülke var. Şubat'ta başvurular tamamlanıp mayıs ayında sonuç açıklanacak. Bu organizasyona ev sahipliği yaparsak ilk kez nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke, şampiyonayı düzenlemiş olacak. Gerçekleştirdiğimiz başarılı organizasyonlar ve projelerimizle yarışta şanslı olduğumuza, şampiyonayı en iyi şekilde gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" dedi.

Yaklaşık 5-6 yıldır en büyük bütçenin eğitime ayrıldığının altını çizen Özak, Cumhuriyet tarihinde kurulandan daha fazla üniversite kurduklarını, derslik ve okul sayısını artırdıklarını ifade etti.

Kültür, sanat ve sporun da eğitim, bilim kadar önemli olduğunu belirten Bakan Özak, "Spor alanında da atılım yapacağız. Türkiye bölgenin en önemli gücü. Bu gücü sportif alanda da pekiştireceğiz. Van'a, Hakkari'ye ve yaklaşık 25 ile kayak tesisleri yapıp ülkemizi kayak merkezi haline getireceğiz. Olimpiyatlar için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı projeleri destekleyeceğiz. 2020 Olimpiyatları'na aday olduğumuz İstanbul'a daha fazla salon, havuz yapıp yetenekli gençlere destek olacağız" diye konuştu.

Özak konuşmasından sonra İstanbul'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor