Erdoğan ''Aşı Olmayacağım''

Sağlık Bakanı Akdağ bugün H1N1 Gribi için aşı vurdurdu.Aşı olurken de açıklamalarda bulundu.Muhabirler sordular; “Cumhurbaşkanına, Başbakan'a, bakanlara, milletvekillerine aşı olmalarını önerdiniz mi?" Bakan Akdağ yanıt verdi; "Bilimsel kurullarımızın sır

Erdoğan ''Aşı Olmayacağım''

Sağlık Bakanı Akdağ bugün H1N1 Gribi için aşı vurdurdu.Aşı olurken de açıklamalarda bulundu.

Muhabirler sordular; “Cumhurbaşkanına, Başbakan'a, bakanlara, milletvekillerine aşı olmalarını önerdiniz mi?"

Bakan Akdağ yanıt verdi;

"Bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre aşılama yapacağız. Benim önerimle kimseye aşı yapılmıyor. Bir de tabii 55-60 yaşın üzerindeki insanların biraz daha virüse karşı korumalı olduğu kabul ediliyor. Ancak siyasetçilerin ve benzeri toplumla yakın ilişki kuranların özelliği de şu; virüsü yayma konusunda onların daha dikkatli olması lazım. Bir siyasetçi yerine göre günde 300-500 insanla, bin insanla bile el sıkışabilir. Normal bir kişiye göre çok daha fazla kişiyle temas edildiği için hem kendisini koruması, hem diğerlerini koruması açısından gerekli tedbirlere riayet etmesi lazım. Aşı konusu yine bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre olacak."

Akdağ'ın açıklamasında hiçbir şekilde “Başbakan aşı olacak” ibaresi yer almıyor.

BAŞBAKAN: AŞI OLMAYACAĞIM

Aşı tartışması kamuoyunun en önemli gündem maddesi olunca, konu tabii ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu.

Erdoğan TBMM'deki Ak Parti grup toplantısı çıkışında, “aşı olacak mısınız?” sorusuna karşılık, açık ve net ifadelerle “aşı olmayacağını” açıkladı.

Başbakan, gazetecilerin önünde, hemen yanında duran Sağlık Bakanı'na dönerek, kendisinin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aşı olacaklarına ilişkin olarak daha önce yaptığı açıklamayı hatırlattı ve, “Cumhurbaşkanı Gül'ün ve benim adımı vermişsin. Hemen düzelt” dedi.

Akdağ ise Başbakan'a sadece “öyle değil efendim” demekle yetindi.

İlgili Haber:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem