Bayramda çocuklar ıslandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin bir bölümü bitene kadar yağmur altında sırılsıklam oldular. Trabzon'un bir çok yerinde yağış nedeniyle törenler kapalı yerlere alınırken yada iptal edilirken,Trabzon' un Akç

Bayramda çocuklar ıslandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin bir bölümü bitene kadar yağmur altında sırılsıklam oldular.

 

Trabzon'un bir çok yerinde yağış nedeniyle törenler kapalı yerlere alınırken yada iptal edilirken,Trabzon' un Akçaabat ilçesinde tüm okulların birer grup öğrencileri aşırı yağmur altında,okullarından Akçaabat'taki Fatih Stadyumu'na kadar yürüyerek getirildi.Öğrenciler yolda stadyuma gelene kadar  ve stadyum içerisindeki açık alanda yağmurdan sırılsıklam oldular.

 

Grip salgını nedeniyle okullar tüm yurt da yarın bir gün tatil edilirken, bugün bu şekilde öğrencileri yağmur altında bir saat kadar bekletmek velilerin ve öğretmenlerinde tepkisini çekti.

 

“Cumhuriyet Bayramını kutlamak bizim için her zaman bir onurdur” diyen, öğretmen ve veliler  “Ama bu yağmurda kutlarsak, bu çocukların hepsi hasta olur. O zaman okulların grip salgını için yarın tatil edilmiş olmasının da bir anlamı kalmamış olur, yapılan bu  uygulama anlaşır gibi değil” diyerek, haber61.net sitesi haber merkezine, bu tepkilerini anlatarak dile getirdiler.

 

Bu arada tören sonrasında bazı öğrencilerin hapşırmaya başladığı görülürken, törendeki öğrenciler daha sonra stadyumun kapalı tribünlerine oturtturuldu. Ardından da yan taraftaki Kapalı Spor Salonuna geçilerek törenlere orada devam edildi.

 

Konuyla ilgili olarak Akçaabat ilçesindeki tören yetkilileri, yağmur artmaya başlayınca öğrencileri kapalı yerlere aldıklarını, sadece bu aradaki geçen sürede bir ıslanma meydana geldiğini belirterek,törene kapalı spor salonunda devam ettiklerini ve önemli bir problemin yaşanmadığını söylediler.  

 

Öte yandan Trabzon'da ki aşırı yağışlar nedeni ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği, K.Maraş Caddesindeki  tören alanında gerçekleşmesi beklenen bayram törenini, 19 Mayıs Kapalı Spor salonuna alarak, hem töreni gerçekleştirdi, hem de öğrencilerin hasta olmasını engellemeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel