MHP Trabzon'da kongre

MHP Trabzon İl Kongresi bugün 3 adayın katılımı ile yapılacak.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı kongresi için seçim bugün Park Restorant'ta yapılacak.3 İLÇE KONGREDE YOKKongresi yapılmayan Beşikdüzü, Çaykara ve Düzköy seçime katılamay

MHP Trabzon'da kongre


MHP Trabzon İl Kongresi bugün 3 adayın katılımı ile yapılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı kongresi için seçim bugün Park Restorant'ta yapılacak.

3 İLÇE KONGREDE YOK

Kongresi yapılmayan Beşikdüzü, Çaykara ve Düzköy seçime katılamayacak. Kongrede 538 delege oy kullanacak.

Kongrede mevcut il Başkanı Nihat Birinci, Muhammet Öztürk ile Muammer Demeli'nin listeleri yarışacak.

İl ve ilçelere göre delege sayısı:

Merkez İlçe: 219, Akçaabat 100, Araklı 20, Arsin 19, Çarşıbaşı 21, Dernekpazarı 2, hayrat 6, köprübaşı 3, Maçka 26, of 17, Sürmene 14, Şalpazarı 15, Tonya 15, Vakfıkebir 33, Yomra 28, Çaykara, Düzköy ve Beşikdüzü ilçelerinde kongre yapılmadığı için bu ilçelerin delegeleri oy kullanmayacak.

Park Restoran'ta yapılacak kongreye yarım saat kala delegeler yavaş yavaş gelmeye başladı.

Salon dışında hareketlilik yaşanıyor, salon dışında kulis çalışmaları devam ediyor.

Adaylardan  Nihat Birinci ve Muhammet Öztürk'te  salona geldi.

 Muhammet Özturk, kısa bir konuşma yaparak, delege sağduyu oyunu kullanacak. Bu kongrenin partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Nihat Birinci, çok güzel bir kongre yapmayı istediklerini belirterek, “Bu kongrenin önce ülkemize sonra da partimize ve Trabzonumuza hayırlı olsun. Kim Kazanırsa kazansın, kongre sonunda partimizin etrafında birleşmeliyiz” dedi.

Muhammet Öztürk ve Nihat Birinci delegeleri salon dışında karşılıyor.

 MHP Trabzon Belediye Başkan adayı Cevdet Saral da salondaki yerini aldı.

Salona ise en geç ise 3. Aday Muammer Demeli geldi, Muhammet Öztürk, Demeli'ye neden geç geldiniz sorusu üzerine Demeli de şu cevabı verdi:

“Seçimi ben kazanacağım için kongre sonunda yapacağım konuşma metnini hazırladığımdan dolayı geç kaldım” dedi.

Kongre saat 11.00'da başlayacaktı ama şu saat itbariyle kongre başlamadı, salonda delegeler yerlerini aldılar.

MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekici kongreye gelmesi bekleniyor.

VE MEHMET EKİCİ SALONA GELDİ

MHP Genel başkan yardımcısı Mehmet Ekici salona geldi.  Bunun yanında MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu da salona geldi.

EKİCİ İLK AÇIKLAMASINI YAPTI

Ekici, başkan adaylarıyla tek tek görüştü.

Mehmet Ekici, nezaket gereği adaylarla  görüştüğü belirterek, “Adayların kongre divanından da adaylardan istemeyeceği bazı şeyler olabilir, biz bu konuyu  görüştük birleşme konusu gündemin ilk maddesi değildi MHP ülkenin bekasının tartışıldığı bugünler kendi için tanzim ediyor. 40 yıllık MHP geleneği bu söyler.  MHP yakışır bir kongre olması bekliyorum” dedi.

Divan  başkanlığına MHP başkan yardımcısı Mehmet Ekici, başkan yardımcılığına Cevdet Saral ve katip üyeler atandı.

MHP genel başkan yrd ı Mehmet Ekic, Bun kongremizin i partimize ülkemize ve tüm insanlar hayırlı olsun temennisinin ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli mesajı okudu.

Divan 3 adayın listesinin teslim edilmesini bekleniyor.

Muammer Demeli Konuştu.

“Kongre Trabzon ve ülkemize hayırlı olmasını yüce Allahtan diliyorum,MHP ülkücü hareketin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde hiçbir ülküdaşı dışlamadan yola çıktık. Siyasette kimseyi dışlamadan temel prensibim olacak. Her türlü yapıcı eleştirileri açığız.MHP ve ülkücü hareket adına yerimiz ve duruşumuz dava anlayışıma değinmek istiyoruz. Bütün ülküdaşlarımıza kapımız açıktır. Dava arkadaşlığı esastır. Kardeşlik hukuku esastır. Gönülde birlik hareketi olarak adamın adamı değil davanın adamı olarak yoal çıktık, şartlar ne olursa olsun, MHP'ye gönülden bağlılığımız devam edecektir. Bizim yarışımız MHP'yi Trabzon'da 1. parti yaparak, iktidara yürüyüşe destek olmaktır"

Muhammet Öztürk konuştu...

MHP Trabzon İlk kongremizin şahsımıza sizlere ilimiz bölgemize Büyük Türk milletine dünya insanları hayırlı olması temennisinde bulunuyorum Türk milleti olarak son dönemlerde acemi bir kaptanın elinde hızlı bir şekilde uçuruma gidiyoruz. MHP olarak her şeyi yerli ve zamanında düşünerek bu ana kadar verdiğimizi mukaddes mücadelemiz henüz bitmediğini tek başımıza iktidar olduğumuz düşünerek yapmamı gereken vazifeleri unutmayalım.Türkiye Cumhuriyet içinde en önemli illerden birisi olan olan Trabzon'un yapılanması için bizlere çok büyük görev düşüyor.Amacımı MHP'yi Trabzon'da 1. Parti yapmaktır. Muhammet Özturk il başkanlığına aday oluyor bırakıyor gidiyor arkadan kaos oluyor. Vekil adayı olmak bırakıp gitmek midir, hizmet için varız, kendinize güveniniz varsa hizmet etmek idealiniz varsa cesaretiniz varsa ortaya çıkarsınız, biz de 96-99 denedik ama 6. Sırada kaldık. Milletvekili geldiği zaman yine otururuz o gün Muhammet Öztürk nerde durması gerekiyorsa ben orda dururum. MHP böyle şeylerle vakit geçirecek zamanı yok.

YÖK BAŞKANI YUHLANDI

 İl başkan adayı Muhammet Öztürk,  YÖK başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Trabzon'dan ayrılırken Trabzonlular çok konuşuyor az iş yapıyor şeklinde sözler sarf ettiğini açıklaması üzerine delegeler Ö başkanını protesto sesleri yükseldi.

TRABZON GÜR BİR SES BEKLİYOR

Öztürk, "MHP Trabzon'da ayağa kaldırmak zamanıdır. Siz ayağa katlığında Trabzon'da MHP ayağa kalkar, şimdi MHP'nin ayağa kalkmadı gerekiyor 3 adayız bir ailenin içinde bile zaman zaman farklı sesler olabilir biraz sonra oy kullanacaksınız vicdanınızı ve Trabzonu ve Dünya Türk Milliyetçiliğini düşünerek oy kullanınız. Trabzon bizi bekliyor, gür biz ses ve Trabzon kendi sahibini bekliyor."


Nihat Birinci konuştu.

“Esnafımız, emeklimiz zor durumdadır, emeklilerimiz açlıkla imtihan edilir durumdadırlar.  Bu hükümet yolsuzlukla Deniz feneri olayı ortaya çıkmış toplanan paralar buharlaşmış, karşımıza Başbakan Erdoğan'ın adamları çıkmış ve geline noktada bu dosya kapatılmıştır. Milyon dolarları ceplere indirmekle meşgüller. AKP Belediyeler rant peşinde. 600 milyar dolar Türkiye'nin borcu var. Karanlık bir tablo ile karşı karşıyayız.  AB giriyoruz diye ülkemizde bayramlar yapıldı. 1. 5 milyonun öldürülmesine Irak'ta seyir kalındı, askerimiz başına çuval geçirildiğinde koltuklarına yapışık kaldılar.  Obama Ruhban okulunu açın, Ermeni Sınır kapısını açın, şimdi de Kürt meselesini çözmek için Kürt açılımı ve demokratik açılımı açmaya çalışıyorlar ama bir türlü açamıyorlar.Ülkemiz nereye gidiyor, bu iktidarlara etnik ayrışıma gideriz, buna Türk milleti olarak rıza gösterebilir miyiz.Partimizi iktidara taşıma lazım. 18 ay önce il başkanlığı görevine geldim.  Ve de gelinen noktada tekrardan adayım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler