İşte YÖK'ün Trabzon kararları

Toplantı için Trabzon'u seçen YÖK heyeti bugünkü toplantıda alınan kararları bir basın bildirisi ile açıkladı. Saat 10.20 sıralarında başlayan toplantının 2. Oturumu akşam saat 18.30 sıralarında sona erdi. Toplantı çıkışında basına bildiri dağıtılarak ayr

İşte YÖK'ün Trabzon kararları

Toplantı için Trabzon'u seçen YÖK heyeti bugünkü toplantıda alınan kararları bir basın bildirisi ile açıkladı. Saat 10.20 sıralarında başlayan toplantının 2. Oturumu akşam saat 18.30 sıralarında sona erdi. Toplantı çıkışında basına bildiri dağıtılarak ayrı bir açıklama yapılmadı. YÖK'ün Trabzon'da yaptığı toplantıdaki kararlar ise;

• Anadolu Üniversitesi Rektörlük seçimi takvimi karara bağlandı. Buna göre üniversitede yapılacak olan rektör adayı belirleme seçimi 26-27 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sonuçlar ise 12 Kasım 2009'da YÖK tarafından değerlendirilecek.
• İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin mütevelli heyet başkanlığının üniversiteler rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Sezgin'in atanması ile Atılım Üniversitesi Rektörlüğünün İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker'in ve Okan Üniversitesi Rektörlüğünün Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen'in atanmasına yönelik teklifleri değerlendirilmiş ve bu tekliflerin uygun olduğu kararı verildi.
• Artvin Çoruh Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Prof. Dr. Yılmaz Altun. Bozok Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Prof. Dr. Tamer Uçar. Dicle Üniversitesi Mimarlık- Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Prof. Dr. Zülküf Güneli. Ziya Gökalp Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı Prof.Dr. Sait Yücel. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Prof.Dr. Bülent Gönül. Süleyman Demirel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Prof.Dr. Süleyman Kutluhan'ın dekan adaylarının teklifleri incelenerek adayların dekan olarak seçilmesine karar verildi.
• Çeşitli Üniversitelerden gelen Yüksek Lisans, Doktora programları açılması ve Fakülte, Yüksekokul, Enstitü kurulması yönündeki taleplere ilişkin Eğitim Komisyonu raporu görüşüldü, bu talepler karara bağlandı.
• Üniversitelerin müşterek yüksek lisans ve doktora programları açmalarının teşvik edilmesi ve bu konuda karşılaşılan sorunların giderilmesi için gereken tedbirlerin alınması kararı alındı. YÖK'ün bir daha ki toplantısını ise 15 Ekim 2009 tarihinde yapılacağı öğrenildi.
YÖK'ün gündeminde ise KTÜ veya Trabzon'a dair bir madde olmadığı öğrenildi.

İlgili haberler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim