KTÜ'de YÖK'e protesto

Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen YÖK toplantısı sırasında KTÜ Öğrenci kolektifleri KTÜ girişinde eylem gerçekleştirdi. KTÜ girişinde “Ampuller dışarı, bilim içeri” şeklinde sloganlar atan öğrenci kollektifi, YÖK Başkanını protesto e

KTÜ'de YÖK'e protesto

Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen YÖK toplantısı sırasında KTÜ Öğrenci kolektifleri KTÜ girişinde eylem gerçekleştirdi.

KTÜ girişinde “Ampuller dışarı, bilim içeri” şeklinde sloganlar atan öğrenci kollektifi, YÖK Başkanını protesto etti.

Protestocu grup KTÜ Güvenliği ve Trabzon Emniyet görevi tarafından biber gazı sıkılarak uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Üniversitenin çıkışına doğru giden öğrenci kollektifi eylemini orada gerçekleştirdi.

Bir basın bülteni hazırlayan öğrencilerden Zübeyde Makar  “Utanın bizler değil sizler cezalısınız.  Üniversitenin fikri soruşturulamaz. YÖK  % 500 zam yapmayı planlıyor, hiç düşünüyor mu yoksul öğrencilerin ne halde olduğunu. AK Partililer Üniversitelerin de içlerine girdiler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve geldikten hemen sonra ismi Hizbullahçılarla anılan kişiyi rektör olarak atıyor. Bilim ölüyor. İbrahim Özen burayı kendi çiftliği sanıyor. Biz 3-4 ay önce tiyatro gösterisi yaptık diye okuldan uzaklaştırıldık. 10 arkadaşımız uzaklaştırma cezası aldı. Bu arkadaşlarımız yeni okul dönemine kötü bir başlangıç yaptı. Başbakan Sakarya'da yemek yerken kaçtığı gibi kaçmıyoruz. Bizler buradayız. Gösteri yapıyoruz diye üniversite görevlileri bizi uzaklaştırıyor. Önemli olan bizi o içeride yaptıkları YÖK toplantısına dahil etmeleridir. Ama yapamazlar korkalar” ifadeleri yer aldı.

Daha sonra öğrenciler olaysız bir şekilde kimlik kartlarını göstererek üniversiteye alındılar. Şuan KTÜ'deki öğrencilerin eylemi sona ermiş durumda.

İlgili haberler:

YÖK'ten Karadeniz Turu!
İşte YÖK'ün Trabzon kararları
Özcan Trabzon'u çok beğendi
Vali Başkan'a servis yaptı
Özcana vakıf üniversitesi sorusu
Trabzonspor YÖK'ü ağırladı
KTÜ'de YÖK'e protesto
Toplantıya Trabzonlular Geldi
Trabzon'da toplantı başlıyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim