Trabzon'da toplantı başlıyor!

Yüksek Öğretim Genel Kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesinde bir araya geliyor.

Trabzon'da toplantı başlıyor!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde saat 10.00'da başlayacak olan toplantıda YÖK Genel Kurulu, eğitim komisyonu ile kadro ve mevzuat komisyonunun hazırladığı raporları görüşecek, bazı fakültelere dekan atayacak.

Alınan bilgiye göre, Kurul'un gündeminde, 2547 sayılı Kanun'da YÖK'ün teşkilat yapısıyla ilgili maddelerde yapılması planlanan değişiklik taslağı da bulunuyor.

Taslakta, YÖK'te uzman ve uzman yardımcılığı sistemi getirilmesi, daire başkanlıklarının sayısının artırılması öngörülüyor. Üniversitelerin personel işleri ile YÖK'ün personel işlerini takip edecek iki ayrı daire başkanlığı oluşturulması planlanıyor. YÖK'te ayrıca Genel Kurul'un sekreterliği ile kurumun idari işleriyle ilgilenecek sekreterliğin de birbirinden ayrı olması öngörülüyor.

YÖK Denetleme Kurulunda da bazı düzenlemeler planlanan taslakta, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yapısında da bazı değişikliklere gidilmesi, yeni birimler kurulması amaçlanıyor.

YÖK Genel Kurulu toplantısının saat 10.00'da KTÜ'de başlayacağı ve basına kapalı olarak gerçekleşeceği öğrenildi. Ayrıca YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve yönetim kurulunun yarın çevre illerdeki Üniversiteleri de ziyaret edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim