Trabzon'da kontor dolandırıcılığı

Trabzon Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü “kontör dolandırıcılığı” ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak vatandaşları uyardı. İşte yapılan açıklama: “Ülkemiz genelinde ve Trabzon ili ve ilçelerinde son zamanlarda kontör dolandırıcılığı olay

Trabzon'da kontor dolandırıcılığı

Trabzon Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü “kontör dolandırıcılığı” ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

İşte yapılan açıklama:
“Ülkemiz genelinde ve Trabzon ili ve ilçelerinde son zamanlarda kontör dolandırıcılığı olaylarının attığı adli birimlere ve kolluk kuvvetlerine yapılan münacatlardan anlaşılmıştır.

İlimizde yaşayan vatandaşların kontör dolandırıcılığı olayından mağdur olmaması için vatandaşların uyarılması gerektiği tespit edilmiştir.
Ev ve cep telefonlarınızı arayarak kendisini Emniyet görevlisi tanıtan kişi sizden ve bir akrabanızdan ev ya eşinizden ya da kendisinin karıştığı bir suça çözüm bulacağını söyleyerek kontör transferi veya hazır kart şifreleri istemektedir. Unutulmamalıdır, hiçbir emniyet görevlisinin olayların çözümünde ve takibinde vatandaşlardan kontör talebinde bulunması mümkün değildir. Emniyet teşkilatının ve görevlilerinin kontöre ihtiyacı bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşmamaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, kontör göndermemeleri ve bu şahıslara kendilerinin veya yakınlarının kişisel ve özel bilgilerini vermemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yapılan uyarıları dikkate alarak, bu konularda hassas davranmaları böyle dolandırıcılık olaylarının yaşanmamasını sağlayacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetler, büyük ölçü de giderilecektir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler