KTÜ'lü Hakan ölümle savaşıyor

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı için 16 Şubat Pazartesi günü Iğdır rotasından Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (KTUDAKS) üyesi 9 dağcıdan grup lideri ve faaliyet sorumlusu Hakan Ersan, dün 4 bin 200 metre

KTÜ'lü Hakan ölümle savaşıyor

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı için 16 Şubat Pazartesi günü Iğdır rotasından Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (KTUDAKS) üyesi 9 dağcıdan grup lideri ve faaliyet sorumlusu Hakan Ersan, dün 4 bin 200 metre yükseklikte yüksek rakıma bağlı rahatsızlanarak fenalaşırken kurtarma için çalışma başlatıldı.

KTUDAKS'ın Ağrı Dağı Kış Tırmanışı için geçtiğimiz haftasonu Iğdır'a giden KTÜ'lü 9 dağcı, 16 Şubat Pazartesi günü Iğdır rotasından Ağrı Dağı'na doğru tırmanışa geçti. Dün 4 bin 200 metreye ulaşan gruptaki KTÜ Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü öğrencisi Hakan Ersan (23), yüksek rakıma bağlı rahatsızlanarak fenalaştı. Durumu kötüleşen genç dağcı için Ağrı ve Iğdır Valiliği'nden yardım istenirken, kurtarma çalışması başlatıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, askeri bir helikopterle bir grup dağcı 3 bin 200 metreye indirildi. Ekibin 4 bin 200 metrede bulunan dağcıya ulaşarak dağdan indirmesi umut ediliyor. Aslen Trabzonlu olan ve ailesi ile birlikte İstanbul'da oturduğu öğrenilen Ersan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Ailesinin de Iğdır'a giderek Hakan Ersan'ın kurtarılmasını bekledikleri bildirildi.

Öte yandan Yüksek İrtifa Dağ Hastalığı olarak adlandırılan hastalıkların başında Akut Dağ Hastalığı, Yüksek İrtifa Beyin Ödemi ve Yüksek İrtifa Akciğer Ödemi yer alıyor. Özellikle 2 bin 400 metrenin üzerine ani çıkışlar yapan kişilerin çoğunda kısa bir süre sonra özellikle irtifaya uyum sağlayamayan kişilerde çok kolay gelişebilen beyin ve akciğer işlevlerini bozabilen hastalıklar görülebiliyor. Birçok kez ölümlerle sonuçlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler