KTÜlü öğrenciler mahsur kaldı

Iğdır'da 4 gün önce Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen 8 kişilik dağcı grubunda bulunan Fatih Tosun adındaki dağcı, tırmanış sırasında rahatsızlandı.Durumun jandarmaya haber verilmesi üzerine Doğubayazıt Tugay Komutanlığı, sağlık kurumları ve Doğubayazıt Arama

KTÜlü öğrenciler mahsur kaldı

Iğdır'da 4 gün önce Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen 8 kişilik dağcı grubunda bulunan Fatih Tosun adındaki dağcı, tırmanış sırasında rahatsızlandı.

Durumun jandarmaya haber verilmesi üzerine Doğubayazıt Tugay Komutanlığı, sağlık kurumları ve Doğubayazıt Arama Kurtarma Timi (DAKUT) yetkilileri harekete geçti. Gece iki kez dağa inmek için deneme yapan helikopter, havanın çok soğuk, görüş mesafesinin de düşük olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Helikopter, bu sabah 05.00 sularında da DAKUT ve Doğubayazıt Sağlık Grup Başkanlığı doktorlarıyla yükselerek kurtarma çalışmasına bir kez daha başladı.


Doğubayazıt Sağlık Grup Başkanı Duygu Öz, geceden beri hastalanan kişiyle telefonda görüştüklerini ifade ederek, "En son edindigimiz bilgilerde bilincinin açık ve tahminen beyninde bir rahatsızlık olduğunu sanıyoruz. Olay yerinde ilk müdahale yapılacak ve ardından hasta dağcı alınarak Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne getirilecektir." dedi.

DAKUT Başkanı Mehmet Ertuğrul ise olaydan dün gece haberleri olduğunu vurgulayarak, "Dağcıların aslında tırmanması gereken bir rota var; Doğubayazıt rotası. Ama dağcılar Iğdır rotasından çıkmışlar. Doğubayazıt rotasından çıksalardı ulaşmak daha kolay olurdu. Iğdır tarafı çok zor." diye konuştu.

Ağrı Doğubeyazıt'ta mahsur kalan kişilerin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrenciler olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam