Ya uçağa bombalı binerse

Trabzon'da yeni hizmete açılan İç Hatlar Terminali'ne alınacak 108 kişilik güvenlik görevlisi ile ilgili ihaleyi alan güvenlik şirketi ile AK Parti arasında tartışma büyüyor. Konu ile birebir ilgilendiği ifade edilen AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa

Ya uçağa bombalı binerse

Trabzon'da yeni hizmete açılan İç Hatlar Terminali'ne alınacak 108 kişilik güvenlik görevlisi ile ilgili ihaleyi alan güvenlik şirketi ile AK Parti arasında tartışma büyüyor.

Konu ile birebir ilgilendiği ifade edilen AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, haber61'e açıklama yaptı.

Cumur, “Oraya alınacak kişilerin seçilmesi lazım. Ya silahla, ya bombayla uçağa birisi binerse” dedi.

Hem istihdamı hem de güvenliği düşündüklerini söyleyen Mustafa Cumur, “Havaalanının ihalesinin yapılmasında ve özel güvenliğin verilmesinde baştan beri benim büyük çabalarım var. Trabzon'da 108 kişiye iş verebilmek önemli bir şey. Bunu neden yaptık; sizi arıyor insanlar, vasıflı insanlar, bakıyorsunuz işsizler. Bunlara ne kadar iş imkanı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Güvenlik firması ihaleyi aldı, bu bizi ilgilendirmiyor.


Burası birinci derecede güvenliğin sağlanması gereken yer. Orada kim çalışacaksa havaalanındaki müdürün, havaalanındaki emniyet müdürünün ve vali yardımcısının oluşturduğu kuruldan geçmesi gerekiyor.

Oradan geçen her kişinin sorumluluğunu oradaki insanlar taşıyacak. Uçağa silahlı biner, bombalı biner, onun sorumluluğu güvenlik şirketinde midir, yoksa oradaki güvenlik kurulundaki kişilerde midir, yoksa siyasilerde midir.
Biz hem iş imkanı sağlıyoruz, hem de denetimini de yapmak zorundayız. 'Oradaki müracaat edenler etsinler, güvenlik kurulundan geçen kişilere noter huzurunda numara verilsin ve çekiliş yapılsın' dedik. Birileri kendi menfaatine çevirirse biz karşı dururuz zaten” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler