Ankara Ünv.ne Trabzonlu rektör

Üniversitedeki rektörlük seçimlerinde 329 oy alarak Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'dan sonra 3. sırada yer alan Prof. Dr. Erkan İbiş'in Cumhurbaşkanı Gül tarafından Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atandığı öğrenildi. 21 üniversiteni

Ankara Ünv.ne Trabzonlu rektör

Üniversitedeki rektörlük seçimlerinde 329 oy alarak Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'dan sonra 3. sırada yer alan Prof. Dr. Erkan İbiş'in Cumhurbaşkanı Gül tarafından Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atandığı öğrenildi.

21 üniversitenin görev süresi 6 Ağustos'ta dolarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından kendisine sunulan adaylardan Ankara Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Erkan İbiş'i atadı.

YÖK'teki oylamada Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'dan sonra 3. sırada yer alan Prof. Dr. İbiş Ankara Üniversitesi'ndeki seçimlerinde 329 oy almıştı. Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. İbiş'in rektör olarak atanması beklenmiyordu.

Ankara Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde ise oy dağılımı şöyle olmuştu:

"Cemal Taluğ 372, Tümer Çorapçıoğlu 336, Erkan İbiş 329, Necati Örmeci 266, Taner Demirer 171, Nezih Erverdi 74"

Erkan İbiş Kimdir:

Erkan İbiş 30 Mart 1958 Trabzon doğumlu., İlk, Orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1982 Yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

1982-1984 yıllarında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde zorunlu hekimlik hizmetini yapan İbiş, 1985 yılında Nükleer Tıp dalında araştırma görevlisi olarak Ankara Üniversitesine adımını attı.

Ankara Üniversitesinde 1989'da Uzman, 1992'de doçent, 1997'de Profosör olan Erkan İbiş Rektör olarak atanana kadar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim