Trabzonlu annenin fedakarlığı

Trabzon'da doğuştan kalp yetmezliği, nefes darlığı ve tansiyon hastalığıyla mücadele eden Ali Gürsel'in okuma azmi görenleri hayrete bırakıyor.  Küçük Ali'nin okuma başarısında anne İmren Gürsel'in fedakarlığı büyük. Annelerin evlatları için yaptığı fedak

Trabzonlu annenin fedakarlığı

Trabzon'da doğuştan kalp yetmezliği, nefes darlığı ve tansiyon hastalığıyla mücadele eden Ali Gürsel'in okuma azmi görenleri hayrete bırakıyor.

 

Küçük Ali'nin okuma başarısında anne İmren Gürsel'in fedakarlığı büyük.

Annelerin evlatları için yaptığı fedakarlıklar, annelik duygusunun kutsallığını gözler önüne seriyor. Buna en güzel örnek Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Hamzalı Köyü'nde yaşanıyor.

 

Ali Gürsel, henüz 8 yaşında. Doğuştan kalp yetmezliği, nefes darlığı ve tansiyon hastalığıyla mücadele ediyor. Hamzalı İlköğretim Okulu 1. Sınıfı'nda okuyan minik Ali, hastalığı nedeniyle okula gidip gelmekte zorluk çekiyor. Çok kısa mesafede bile hemen yorulan ve hastalığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken minik Ali, hastalığına ve yaşadığı sıkıntılara rağmen okumak ve doktor olmak istiyor.

Ali'nin bu yoldaki en büyük destekçisi ise annesi İmren Gürsel. Örnek anne, oğlunun eğitiminin aksamaması için her türlü fedakarlığı yapıyor. Örnek anne, yürümekte zorluk çeken oğlunu zaman zaman sırtında taşıyarak, zaman zamanda elin tutup birlikte yürüyerek her gün onunla okula gidip geliyor.

Tüm gününü de okul da geçiren anne, bir yandan Ali'nin ihtiyaçlarıyla ilgileniyor, diğer yandan eğitimiyle. Anne İmren Gürsel, hayatını adadığı oğlunu okul sıralarında bile yalnız bırakmıyor.

 

Yanında getirdiği ilaçları içiriyor, onu teneffüse çıkarıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

İmren Gürsel, "Evimde bağımı, bahçemi bırakıp çocuğumun eğitimi için okula gelmek zorunda kalıyorum. Çocuğumu çok seviyorum, onun için her şeyi yapmaya hazırım." dedi.

 

Oğlunun tedavisinin yapılması için yurt dışına gitmeleri gerektiğini ancak maddi imkansızlık sebebiyle bunu yapamadıklarını vurgulayan Gürsel, "Türkiye'de hastalığına bir çare bulamadılar. Çocuğumun kalp yetmezliği, midesinde reflü, nefes darlığı ve tansiyon gibi hastalıkları bulunuyor. Türkiye'de bir çok hastaneye götürdüm, ancak kesin bir tedavi için yurt dışına gitmemiz gerektiği söylendi. Bizim de buna imkanımız yok." diye konuştu.

Hastalık böyle devam etmesi durumunda, Ali'nin kasları genişlediği için yaşı ilerledikçe kalbine daha çok zarar vereceğini dile getiren anne, oğlunun tedavisi için kendilerini uzanacak bir yardım eli bekliyor.

 

"BEN DE ARKADAŞLARIM GİBİ OLMAK İSTİYORUM"

Yaşadığı tüm sıkıntıları rağmen okumak ve doktor olmak isteyen küçük Ali de, kendisinin de arkadaşları gibi koşup oynamak istediğini söyledi.

Hastalığına rağmen hayata sımsıkı sarılan ve eğitimini aksatmayan Ali, "Ben sağlığıma kavuşmak, diğer arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Bunun için de ameliyat olmak istiyorum." diyor.

 

Büyüdüğünde doktor olmak istediğini vurgulayan Ali Gürsel, "Doktor olmak istiyorum. Çünkü hastalara bakmak istiyorum. İnsanlar hasta olduğu zaman, onlara yardımcı olurum. Onları iyileştiririm" diye konuştu.

Hamzalı İlköğretim Okulu Müdürü Halim Şahin de, Ali'nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu, ancak rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel