Ne günlere kaldık!

Türkiye 2. Lig A grubunda mücadele ettiği önceki sezon sahasında Çanakkale Dardenelspor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor'un o dönemki kulüp başkanı şimdinin çiçeği burnunda Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl, aynı dönemde hakem atamaları

Ne günlere kaldık!

Türkiye 2. Lig A grubunda mücadele ettiği önceki sezon sahasında Çanakkale Dardenelspor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor'un o dönemki kulüp başkanı şimdinin çiçeği burnunda Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl, aynı dönemde hakem atamalarından sorumlu Oğuz Sarvan'ı topa tutup, bu işi bilmediğini, bırakması gerektiğini iddia ederek istifasını istemişti.

Kızıl'ın, 11.12.2005 Tarihinde yaptığı açıklamanın üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen bu kez aynı Oğuz Sarvan, bu kez Levent Kızıl'ın da yer aldığı Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunun onayı ile Merkez Hakem Komitesinin başına yani hakem camiasının patronluğuna getirildi. Şimdi Türk futbolunun bu güzide ismi uyum içinde (!) Türk futboluna katkıda bulunacak.

 

 

BİRBİRLERİ İÇİN NE DEDİLER:

 

Levent Kızıl'ın açıklaması

 

11.12.2005

''Hakem atamalarından sorumlu MHK asbaşkanı Oğuz Sarvan, bu işi bıraksın. Dürüstlüğüne söyleyecek sözüm yok ama bu işi bilmiyor. İkinci Lig (A) Kategorisi'ndeki tüm takımlar kan ağlıyor. Ayrıca MHK Başkanı Ufuk Özerten de Oğuz Sarvan'ı korumaktan vazgeçsin. Özerten benim dostum. Ben bunları maç 1-1 bitti diye söylemiyorum. Kazansaydık da böyle bir açıklama yapacaktım''

 

Oğuz Sarvan'ın açıklaması

13.12.2005

"Sayın Kızıl, benim bu işi bilmediğimi ve istifa etmemi istemiş. Maçta hakemlik hiçbir şey yok. Bursaspor farklı kazanacağı maçı son dakika golüyle 1-1 berabere bitirmiş. Onur, şahsiyet parayla kazanılmaz, bizim de tek sermayemiz bu. 30 senedir tek bir çizik yok. 'Kişi kendinden bilir işi' derler. Konuşanlar önce aynaya baksın. Geçmişte neler yapmış ona baksın, sonra konuşsun. Buna Levent Kızıl da dahil."  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor