Samsun'da eski demiryolu sorunu

 Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, demiryolunun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılmasının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından uygun görüldüğünü açıkladı. Çarşamba Bel

Samsun'da eski demiryolu sorunu

 

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, demiryolunun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldırılmasının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından uygun görüldüğünü açıkladı. 

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Yakup Güven, kaldırılacak olan demir yolları üzerinde incelemelerde bulundu. Başkan Dündar ve Güven ile sohbet eden mahalle sakinleri, yolun açılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yıllardır atıl durumda olan demiryolları hattını kaldırarak bu hat üzerinde yaşayan mahalle sakinlerine yol ve alt yapı hizmeti götürme imkanına kavuştuklarını açıklayan Başkan Dündar, “Çarşamba şehir merkezinde konut alanı içinde kalmış yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda 15-20 metre genişliğindeki demiryolu hattının iki kenarında yaşayan halkımıza hizmet götürme imkanına kavuşuyoruz. Demiryollarının şehir içinde kalan 3 kilometrelik kısmını imar yolu olarak yeniden düzenleyeceğiz. Üç yıldır Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyordu. Hattın şehir merkezinde kalan ve yıllardır kullanılmayan bu kısmının alt ve üst yapı hizmetlerinin sunulması, imar yolu olarak açılması için belediyeye kiralanması talebimiz DDY Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel