'İzin verin biz de uçağımızı arayalım'

 Suriye hükümetinin karasularına girdiği gerekçesiyle dün Türk keşif uçağını düşürmesi Samandağ İlçesi'ndeki balıkçıları da tedirgin etti. Balıkçı 47 yaşındaki Diyap Eren, izin verilmesi halinde uçak ve pilotları arama kurtarma çalışmasına katılabilecekle

'İzin verin biz de uçağımızı arayalım'

 

Suriye hükümetinin karasularına girdiği gerekçesiyle dün Türk keşif uçağını düşürmesi Samandağ İlçesi'ndeki balıkçıları da tedirgin etti. Balıkçı 47 yaşındaki Diyap Eren, izin verilmesi halinde uçak ve pilotları arama kurtarma çalışmasına katılabileceklerini söyledi. Eren, trol tekneleriyle denize açılmaya hazır olduklarını belirtti.

 

Eren, "İzin verilirse hızla bölgeye giderek arama kurtarma çalışmasına katılırız. Uçağın düştüğü söylenen bölgeyi çok iyi biliyoruz. Çalışmalara önemli katlı sağlayacağımıza inanıyorum. Trol tekneleriyle bölgeye gider balıkçı ağları ile uçağımızı ararız. Uçağı 1 gün içinde bulacağımıza inanıyorum" dedi. Uçağın düşürülmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini ifade eden Eren, "İçimiz hiç rahat değil. Pilotlarımızın uçağımızın bulunmasına yardım etmek istiyoruz" diye konuştu.

 

DENİZİN DERİNLİĞİ 250- 300 METRE

 

Balıkçılardan 53 yaşındaki Süleyman Dopriç ise uçağın düştüğü bölgede denizin derinliğinin 250- 300 metre olduğunu ileri sürdü. Kurtarma çalışmalarına katılmak istediklerini kaydeden Dopriç, uçağın arandığı yerin Suriyeli karasuları olması nedeniyle özel izne ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

 

Denizi kuşbakışı gören Samandağ İlçesi'ne bağlı Kapısuyu Köyü'nde oturan 35 yaşındaki Süleyman Özyurt ise uçağın düştüğü saatlerde Akdeniz'e doğru bir değil, 2 savaş uçağının gittiğini, birinin döndüğünü diğerini ise görmediklerini iddia etti.

 

SAHİL GÜVENLİK ARIYOR

 

Bu arada, dün saat 19.00'da Samandağ'dan açılarak arama kurtarma çalışmasına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir hücumbot ise saat 06.00 sıralarında ilçeye geri döndü. Yakıt ikmali yaptığı ileri sürülen hücumbot, bir süre sonra tekrar denize açılarak arama kurtarma çalışmasına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler