Umut ağlayacak hale geldim

Sivas'ta hafta sonunda eksi 25 derecede oynanan Sivasspor-Trabzonspor maçında soğuktan etkilenen Trabzonspor'un golcü futbolcusu Umut Bulut, "Devre arasında kulaklarım çok sancıdı, ağlayacak duruma geldim. İnşallah bir daha böyle bir maç oynamayız" dedi.T

Umut ağlayacak hale geldim

Sivas'ta hafta sonunda eksi 25 derecede oynanan Sivasspor-Trabzonspor maçında soğuktan etkilenen Trabzonspor'un golcü futbolcusu Umut Bulut, "Devre arasında kulaklarım çok sancıdı, ağlayacak duruma geldim. İnşallah bir daha böyle bir maç oynamayız" dedi.

Turkcell Süper Lig'de 2. yarının ilk maçında deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelen Trabzonspor bu maçı 2-0 kaybederken, bordo-mavili futbolcularda da eksi 25 derecede oynanan karşılaşma sırasında buz ısırması vakası görüldü. Trabzonsporlu futbolcuların devre arasında donma tehlikesi geçirdiğini belirten Kulüp Doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, "Müsabaka resmi kayıtlara göre eksi 25 derecede oynandı. Sahanın zemini oldukça sertti. Hava koşulları çok kötüydü. Oyuncular bu şartlara uyum
sağlayamadılar. İlk yarı sonunda futbolcuların donma noktasına geldiklerini gördük. Bir takım tedaviler yaparak onları toparlamaya çalıştık. Özellikle kanlanması az olan uç noktalarda burun, kulak, ayak ve el parmaklarında sorunlar yaşadık. En çok da kulaklarda 'frozen bite' yani 'buz ısırması' vakası meydana geldi. Eğer gerekli müdahaleyi yapmasaydık kulaklarda kopmalar olabilirdi. Bir faciadan döndük. Çok şükür bunu atlattık" dedi.

Soğuktan en çok Umut Bulut'un etkilendiğini kaydeden Doç. Dr. Kalaycıoğlu, "Oyuncumuzun kulaklarında çok ciddi hasarlar meydana geldi. Mustafa, Yattara, Erdinç, Çağdaş ve Ayman'ın kulaklarında, Yattara'nın sağ el beşinci parmağında, Tayfun'un burun ve kulağında, Ergin'in sağ ayak üçüncü parmağında, Gökdeniz'in vücudunun çeşitli bölgelerinde donmalar meydana geldi. Kaleci Tolga Zengin'in ise sağ aşil tendonunda gerilme oldu. Bu oyuncularımızın tedavileri, ilgili sağlık kuruluşlarından da destek alarak
dünden itibaren yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle periferik kan dolaşımını normale getirmek için çalışıyoruz. Umut antrenmanlara katılmıyor. Ayrıca soğuktan etkilenen bazı oyuncularımızın Gençlerbirliği Oftaşspor maçına da yetişememe durumu söz konusu" diye konuştu.

Yaşanan durumla ilgili bir rapor hazırlayarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sunacaklarını söyleyen Doç. Dr. Kalaycıoğlu, "Aşırı sıcaklarda olduğu gibi aşırı soğuklarda da bir takım uygulamalara gidilebilir. Bu, insan sağlığı açısından son derece önemli bir durum. Orada başka bir takım da olabilirdi. Bunu bir öneri olarak dile getiriyoruz. TFF'ye de bu önerimizi ileteceğiz" dedi.

Sivasspor maçında soğuktan en çok etkilenen bordo-mavililerin forvet oyuncusu Umut Bulut ise, maç sırasında yaşadıklarını, "Futbolculuk hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Vücudumuzun ısınmadığı bir ortamda maç yaptık. Herkesin eli kulaklarındaydı. Devre arasında kulaklarım çok sancıdı, ağlayacak duruma geldim. İnşallah bir daha böyle bir ortamda maç yapmayız" şeklinde ifade etti.

Soğuk havayı mazeret olarak kabul etmediklerini de vurgulayan Umut Bulut, Sivassporlu futbolcuların da aynı problemleri yaşadığını belirterek, maç sağlıklı bir ortamda oynanmış olsaydı futbolun da çok daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan bordo-mavili ekibin soğuktan en çok etkilenen futbolcusu Umut Bulut, bugün yapılan idmana katılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler