Güneş Terim'i geçti

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 21. Yüzyılın En İyi Teknik Direktörlerini belirledi. Buna göre Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dünya sıralamasında 51. oldu.IFFHS’den yapılan açıklamada geçmiş dönemlerde bu değerlendirme

Güneş Terim'i geçti

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 21. Yüzyılın En İyi Teknik Direktörlerini belirledi. Buna göre Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dünya sıralamasında 51. oldu.

IFFHS’den yapılan açıklamada geçmiş dönemlerde bu değerlendirmenin yıllık olarak yapıldığını, milli ve kulüp takımlarını çalıştıran teknik adamların farklı olarak değerlendirildiği belirtildi. Ancak zaman zaman bazı teknik direktörlerin hem milli takım hem de kulüp takımlarını çalıştırma durumu olduğu için daha farklı bir yöntem düşünüldüğü vurgulandı. Bu nedenle son 10 yıllık periyot bazı alındı. Yapılan oylamada teknik adamların 2001 – 2011 yılları arasındaki performansları değerlendirildi. Bu değerlendirmeye de “21. Yüzyılın En İyi Teknik Direktörleri” adı verildi.

IFFHS’den oylamanın detaylarıyla ilgili yapılan açıklamada ise farklı pek çok ülkeden jüri üyelerinin yer aldığına dikkat çekildi. Buna göre değerlendirmede ilk sırayı 166 puanla Manchester United’dan Alex Ferguson, ikinci sırayı 165 puanla Arsenal’den Arsene Wenger ve üçüncü sırayı da 154 puanla Real Madrid’den Jose Mourinho elde etti. Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ise 51. sırayı şuanda Arjantin’in Banfield takımını çalıştıran Ricardo Antonio La Volpe’yle paylaştı.

Güneş, Blokhin, Luxemburgo, Troussier, Blanc, Schäfer, Santini, Beenhakker, Toppmöller, Ranieri, Zaccheroni, Rangnick, Heynckes, Koeman, Osieck, Schaaf gibi tanınmış isimleri de geride bıraktı.

Dünya sıralamasında Türkiye’den Fatih Terim ise 70. sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor