OR-Gİ Havaalanı gündemde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu ile Giresun arasında 1997 yılında gündeme getirilen 'OR-Gİ Havaalanı'nı gündemlerine aldıklarını belirterek, "OR-Gİ gündemimizdedir. Biraz sabırlı olun" dedi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılışlarda bul

OR-Gİ Havaalanı gündemde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu ile Giresun arasında 1997 yılında gündeme getirilen 'OR-Gİ Havaalanı'nı gündemlerine aldıklarını belirterek, "OR-Gİ gündemimizdedir. Biraz sabırlı olun" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılışlarda bulunmak üzere geldiği Ordu'da Vali Said Vakkas Gözlügöl'ü makamında ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal'ın da bulunduğu ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu ilini çok önemsediklerini söyledi. Ordu'nun ulaşım yönünden sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Biz gelmeden önce 2002 yılına kadar Ordu'da 48 kilometre bölünmüş yol yapılırken, biz geldikten sonra 2003'ten itibaren yapılan bölünmüş yol miktarı bunun 2.5 katı ile 308 kilometre yol yapıldı. Bu Ordu'ya ne kadar önem verdiğimizin bir kanıtıdır" diye konuştu.

150 yıllık tarihe sahip Dereyolu'na büyük önem verdiklerini de kaydeden Bakan Yıldırım, Karadeniz Sahil Yolu ile Ordu'nun doğu ve batıya rahatlıkla ulaşabildiğini, bundan sonraki süreçte İç Anadolu'ya ve oradan Güney'e ulaşmasını hedeflediklerini de kaydetti. Bakan Yıldırım, "1830'lu yıllarda Halil Rıfat Paşa'nın zamanında projelendirilen ancak bir türlü yapılamayan Ordu-Mesudiye-Niksar-Suşehri-Sivas bağlantısını (dereyolu) çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yıl üzerinde önemli çalışmalar yapacağız.
Tarihi İpek Yolu'nun Karadeniz sahil bandına bağlayacağız" şeklinde konuştu.

"OR-Gİ'Yİ GÜNDEMİMİZE ALDIK"
OR-Gİ Havaalanı'nı tekrar gündemlerine aldıklarını da belirten Bakan Yıldırım, bu konuda şunları söyledi:

"Açık ve dürüst konuşuyorum. Bu proje Ordu ve Giresun illerinin ortak projesi. 1997 yılında gündeme alınmasına rağmen ne yazık ki 2001 yılında gündemden çıkarıldı. Biz bu projeyi tekrar gündeme aldık. Etüt çalışmalarını sürdürüyoruz. Giresun ve Ordululardan hiçbir şeyi esirgemeyiz. Ama unutmayalım ki elimizdeki imkanlar ihtiyaçları sınırlayan en büyük husustur. OR-Gİ Havaalanı bugün-yarın hemen yapılacak bir olay değildir. Ova olsa hemen yapılır ama denize yapılacak olması sebebiyle maliyeti hayli yüksek
oluyor. Konuyu enine boyuna değerlendirerek hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra projeyi hazırlayacağız. OR-Gİ orta vadede gündemimizdedir. Şartlar eskisi kadar kötü değil ancak tarih veremeyiz. Yakın vadeye kadar Ordulular Samsun-Çarşamba Havaalanı'nı, Giresunlular Trabzon Havaalanı'nı kullansınlar. Biraz sabırlı olalım, önümüzdeki yıl daha net bilgiler verebiliriz."

Denize kıyısı olup da limanı olmayan tek il olan Ordu'da bir liman eksikliğini kabul ettiğini belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ordu'ya çok kapsamlı bir liman yapamayacaklarını dile getirdi. Bakan Yıldırım, "Ordu'ya bir liman gerekli. Fakat bizim politikamıza göre biz balıkçı barınağı ve iskele iyileştirmeleri yaparız. Ama çok kapsamlı bir limanı yapamayız. Bu durumda yatırımcıları teşvik ediyoruz. Nasıl tersane yerlerini belirliyor ve teşvik veriyorsak Ordu'da da bunu yapabiliriz. Hizmetin esası para kazanmaktır. Devlet eliyle yapılan hizmetlerde çok zaman kaybediliyor. Sosyal sorumluluk gerektiren projeler devletin işidir, onun haricinde iş alanları, istihdam oluşturmak özel sektör eliyle başarılır" dedi.

"MAZOTU UCUZLAMASA BALIKÇILAR LİMANDAN ÇIKAMAZDILAR"
Denizciliğin önünde en büyük engel olarak görülen pahalı yakıtı üçte bir oranında ucuzlattıklarını da hatırlatan Bakan Yıldırım, mazotu ucuzlatmamış olsalardı hiçbir balıkçı ve kosterin liman dışına çıkamayacaklarını vurguladı. Kendisinin de denizci olduğunu ve denizcilerin durumunu en iyi kendisinin bildiğini de söyleyen Bakan Yıldırım, "Göreve gelir gelmez hemen denizde yakıtı 3'te bir fiyatına düşürdük. Mazot 180 kuruştu 60 kuruşa indirdik. Deniz işletmecilerin önündeki en büyük engel yakıttır. Eğer
bunu yapmasaydık hiçbir balıkçımız ve kosterimiz liman dışına çıkamazdı. Devlet deniz taşımacılığından çekildi. Deniz işletmecilerimiz gittikçe büyüdü, deniz taşımacığı yatçılık gelişti. Bizde buna devlet olarak deniz yakıtını ve liman fiyatlarını ucuzlatarak destek sağladık. Türkiye'nin her tarafından yatırımcılarımız gelsin bu işe girsinler. En karlı işlerden bir tanesi deniz ulaşımıdır" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel