Nane ve melisa çayı astım atağına bariyer

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bu hasarı engellemede tüketilen besinlerin içeriğinde yer alan polifenoller, flavonoitler, karotenoitler, C, E ve A vitaminleri gibi zeng

Nane ve melisa çayı astım atağına bariyer

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bu hasarı engellemede tüketilen besinlerin içeriğinde yer alan polifenoller, flavonoitler, karotenoitler, C, E ve A vitaminleri gibi zengin antioksidan bileşenlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Çay olarak yararlanılan bitkilerin içerisindeki antioksidan etkili polifenol, flavonoit gibi bileşenlerin sıcak suda hızla çözündüklerdini anlatan Prof. Dr. Yeşilada, “En zengin antioksidan etkili bitki çayları beyaz ve yeşil çayın ardından siyah çaydır. Yine melisa - nane çayının da etkisi araştırmalarda kanıtlandı” açıklamasını yaptı.

Araştırmalarda bu çaylara gerçek bal ilavesinin antioksidan etkiyi 8 - 10 kat artırdığı gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler