Melih Gökçek Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerinden dolayı tepki göstererek, "Yaptığı rezilliktir" dedi. Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsu

Melih Gökçek Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerinden dolayı tepki göstererek, "Yaptığı rezilliktir" dedi.

Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Meclis Komisyonu üyelerine sunum yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu ile ilgili ifadelerini, "İçler acısı bir olay, Kılıçdaroğlu'nun ifadesini tekrar etmek istemiyorum. Bir kadına yapılabilecek en büyük hakareti yaptı" şeklinde değerlendiren Başkan Gökçek, "İşin enteresan tarafı, bazı milletvekilleri bu ifadeye sahip çıktılar" dedi.

Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP'li kadın milletvekillerine seslenerek, "Ben kendileri için aynı ifadeyi kullansam beni linç ederler mi etmezler mi? Sabahtan akşama kadar sokaklara dökülürler mi dökülmezler mi? Belediye'nin önüne gelip beni protesto edip etmezler mi?" diye konuştu.

"KADINA KARŞI EN BÜYÜK SAYGISIZLIK"

Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine sahip çıkan CHP milletvekillerinin de ayrımcılık yaptığını söyleyen Başkan Gökçek, "Kadına karşı en büyük saygısızlık. Böyle bir ifadenin arkasına sığınmaya gerek yok. Tenkidin bir milyon tane yolu var. Öyle yap, yapmıyorsan bu saygısızlığın en büyüğü" diye konuştu.

Başkan Gökçek, Türkiye'deki kadınlar ve erkekler adına Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, gerçekten büyük bir gaf yapmıştır. Bu gafının arkasında durması da bu işi suç haline getirmiştir. Kendisini kınıyoruz. Sadece bayanlar adına değil, Türkiye'deki erkekler adına kınıyoruz. Kadına duyduğumuz saygıdan dolayı kınıyoruz. Tek kelimeyle ifade etmek istenirse yaptığı rezilliktir."

"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZÜNÜ UNUTTURMAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini geçmişte kendisinin de yaşadığı bir örnekle değerlendiren Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Bir dönem hatırlar mısınız? Affedersiniz "cinsel münasebeti" gösteren bir heykel konusunda "Tükürürüm böyle sanatın içine" dedim. Yani derken sanata tükürmedim. O heykeldeki anlama dedim. Aradan 20 yıldan fazla geçti. Hala beni tenkit ediyorlar. Hem de ne, müstehcen bir heykele "Tükürürüm böyle sanatın içine" dediğim için. Kılıçdaroğlu'nun sözünü unutturmayacağız. Gidene kadar her gün kafasına vuracağız. Her gün kafasına çakacağız. Zannetmesin ki bu hafta tepkilerle kaybolur. Herkes bıraksa peşini ben bırakmam. Yani Twitter niçin var, bunun için var. Peşini bırakmayacağım, AK Partililer de bırakmayacak. Seçim boyunca kadınlara saygısızlığını devamlı tekrar edeceğiz. Bakalım işin altından nasıl kalkacak?"

"NAZLIAKA BOŞUNA ÇABALIYOR"

Başkan Gökçek, CHP'den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın konuyla ilgili sessiz kaldığı yönündeki soruya da, "Aylin yeniden partiye dönmek için büyük bir çaba içinde. Onun için tabiri caizse Kılıçdaroğlu'na yağ çekiyor. Ama bu yağ kendisini kurtarmaz. Aylin'in partiye dönmesini engelleyen, Kılıçdaroğlu'nu etki altında bırakan bazı unsurlar var. O unsurlar buna müsaade etmez. Boşa çabalıyor" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler