Muhtarlar ona söz verdi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantıda sarf ettiği, "Zira bir hükümet hakikaten başarılı bir icraat sergilemek istiyorsa muhtarlıklarla olan diyaloğunu ço

Muhtarlar ona söz verdi
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantıda sarf ettiği, "Zira bir hükümet hakikaten başarılı bir icraat sergilemek istiyorsa muhtarlıklarla olan diyaloğunu çok iyi bir noktaya taşımak zorundadır" cümlelerini çok doğru bir yaklaşım olarak görüyoruz" dedi. 
 
Akdeniz, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti döneminde çıkartılarak yürürlüğe konulan Belediye Kanunu'nun bazı maddelerinin muhtarlara önemli haklar getirdiğini söyledi. 
 
Kanunun kendilerine vermiş olduğu görevlerin yerine getirilmesi noktasında zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Akdeniz, özellikle İstanbul'da bir çok belediyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vurguladığı gibi muhtarlarla uyum içerisinde çalışma yürüttüğüne işaret etti. 
 
Akdeniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantıda sarf ettiği "Zira bir hükümet hakikaten başarılı bir icraat sergilemek istiyorsa muhtarlıklarla olan diyaloğunu çok iyi bir noktaya taşımak zorundadır" cümlelerini çok doğru bir yaklaşım olarak görüyoruz. Yani akıllı siyasetçinin son çıkan Belediye Kanunu ile muhtarlarla çalışması gerçekten önemli. Ancak Cumhurbaşkanımızın da kanun maddesine atıfta bulunarak dile getirmesine rağmen, Türkiye genelinde halen bazı belediyeler muhtarlarımıza ayni yardım yapmak konusundaki meclis kararını çıkartmıyor. Oysaki Belediye Kanunu'nun 9'uncu maddesi gereği Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bu zorunlu hale gelmiştir. Şu an İstanbul'da bu uygulamayı yapan 17 belediye var. O açıdan en başarılı il İstanbul diyebiliriz." 
 
-"Emlak vergilerinin düzenlenmesinde imza yetkimiz var" 
 
Kanunun muhtarlara sadece ayni yardım değil, farklı görevler de yüklediğini vurgulayan Akdeniz, emlak vergilerinin düzenlenmesinde bile muhtarların imza yetkisi olduğuna dikkat çekti.  
 
 Kanunun uygulanmasında bir çok belediyenin muhtarlara zorluklar çıkardığını savunan Akdeniz, "Mesela bizim belediye meclislerindeki ihtisas komisyonları toplantılarına katılarak söz söyleme hakkımız var. Hatta emlak vergilerinin düzenlenmesinde imza yetkimiz var. Yine ayrıca mahalle halkının yaşam kalitesini geliştirmek, mahallenin sorunlarını, isteklerini ilgili kurumlara iletmek ve körü vazifesi kurmak, verilen haklardan bazıları. Buradaki sıkıntı bu hükümet döneminde yapılan yenilikleri hayata geçirmekte zorluk çekiyoruz" ifadesini kullandı. 
 
-"160 bin adayla rekor kırıldı"-
 
Akdeniz, son yıllarda muhtarların özlük hakları ve maaşları konusunda önemli aşama kaydedildiğini söyledi. 
 
12 yılda muhtar maaşlarına yüzde 800 oranında zam yapıldığını anımsatan Akdeniz, "Maaş konusu muhtarlarımız açısından çok önemliydi. 2002'de 97 lira olan muhtar maaşı 12 yılda yüzde 800 artarak 880 lira oldu. Tabi bu beraberinde ne getirdi? Son yapılan seçimde Türkiye genelinde 160 bin muhtar adayı var. Tüm zamanların en yüksek sayısıdır bu. Yani 160 bin adayla rekor kırıldı"  dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler