Muharrem Usta: “Kanıyoruz“

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı sonunda önemli açıklamalarda bulundu.   Usta yaptığı konuşmada şunları söyledi;   Buraya seçilmeden öncede geliyorduk. Bugünde geldik bundan sonrada geleceğiz. Divanlar burada yapılan

Muharrem Usta: “Kanıyoruz“
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Usta yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Buraya seçilmeden öncede geliyorduk. Bugünde geldik bundan sonrada geleceğiz. Divanlar burada yapılan eleştirilerin en önemli şekilde ele alınması gereken organlar. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Burada konuşulanlara kulak verdiğimizde temel sorunumuzun ekonomik olduğunu bilmemiz gerekiyor. Biz bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan çıkamayacağız. Yeni aldığımız personeller de içinde olmak kaydıyla personel gideri 19 Milyondan 15 Milyona indi. Bütün giderler aşağıya bastık. Ama bitmedi. Bizin atlayacağımız dereler var. UEFA’ya vereceğimiz mayıs ayında bir hesap var.


Ben karamsarlık dağıtan bir başkan olamam. Geldiğimizden beri Mbia’nın satışı dışında para girmedi. Yönetim kurulu ateşi söndürmek için 45 Milyon TL koydu. 25 milyonda şahsi teminatlı kulübe yükü olmayan kredi var. Tüzük ciğerimizi söktü. Halledeceğiz, söz veriyorum. Arkadaşlar ölüyoruz. Kan akıyor. Ben kulüp karar defterini on defa okudum. Bir disiplinden bahsedildi. Biz yeni sezonda bu işi sıfırdan kurmazsak ve disiplinsizlikten kurtulmazsak olmaz. Bütün camianın bir hoca üzerinde birleşme durumu yok. Hami’yi Sadi Hocadan sonra bana baskı yapıldı bende inandım. Mevcut hocamızı da bugün isteyenler ve istemeyenler oldu. Bana hatırlı kişilerden telefonlar geldi. Biz Ersun Hoca ile bütçe konuştuk. UEFA ile Sportif A.Ş. için görüştük Onlara kulübümüz 4 yılda ayağa kalkar dedik. UEFA ile her 6 ayda bir vadettiğimiz hesapları tutturmak üzere anlaştık. Ben geldiğimde 6 ay dolmuştu. Bu altı ayda 95 milyon sportif A.Ş. zarar etti. Biz mayıs ayında UEFA’ya 20 Milyon zarar edeceğimizi açıkladı. Nasıl olacak bu.

whatsapp-image-20160528.jpg

Benim yönetimimde yöneticiler cezaları kendileri ödeyecek dedim. Bir Allah’ın kulu uçak bileti dahi almayacak dedim. Her borcu yüzde 20-25 faizle ödüyoruz. Arkadaşlar yakalamışlar kredi teminatlarından yapacağımız yapılandırmaları yapamıyoruz. Bu şehirde 50 kuruşluk evini binlerce liraya oyuncuya verip kulübü icraya verenler var. 

Sadece son 5 yıl teknik direktör maliyetimiz 12 Milyon Euro. Yabancı oyuncuların 25 Milyon Euro bonservisleri var. Menajerlik ücretleri 7.5 Milyon Euro. Bunların sözleşmelerinin içi 95 milyon Euro. Bu kulübün borcu bugün görünen değildir. Atlayacağımız dereler var. “Bugün kulübün içinde her hangi biri kötü bir şey yapmış mıdır?” diye soran varsa şunu söylüyorum. Bilmiyorum, bakmıyorum, inşallah yoktur. Bunlara bakmıyorum. Kanımız akıyor. 

Ersun Hoca ile şunu anlaştım. Bütçemiz 20 Milyon Euro. Bütün oyuncular dünyanın her tarafında menajerleri vardır. Benim kulübün içinde parlama ihtimali olan oyunculara yapışanlar var. Göndermek istediklerimizin yıllık maaşı 70 Milyon TL. Korkmayın, endişe etmeyin. Düşük olsun ücretler ama parasını zamanında verelim. 

Stadımız birinci sınıf olacak. Orası bizim yaşadığımız sıkıntı ile çıkmamıza vesile olsun. 

Kulüpler menajerlere teslim olamayacaksa scout olacak. Herkesin oy birliği olmadan hiçbir oyuncu alınmayacak. 7 mevki ile 35 oyuncu elimizde var. Defalarca izlendi. Alınacaklar için görüşmeler yapılıyor. Bizim izlediğimiz oyunculardan yüzde 10 ancak basına yansımıştır.
Dünyanın her tarafında altyapı takımları yukarıya verdiği oyuncularla ölçülür. Şampiyon olsun olmasın ne fark eder. 1461 Trabzon bu şehirde efsane oldu. Biz oraları oyuncu yetiştirecek alanlar olarak görüyoruz. Burayı ayağa kaldırmak için sizlere koşacağız. Altyapılar beslenme programını uygulayan, spor çalışmalarını yapan ve sağlığını dikkat edecek oyuncular olacak. Aileleri ile bu üçayağı sağlayacağız. Herkes gitse de aşağısı sağlam olsun istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler