Muhalif politikacıya sokak ortasında infaz

Rusya’da muhalif politikacı Boris Memtsov sokak ortasında vurularak öldürüldü.Rusya’nın başkenti Moskova’da muhalif politikacı ve eski Başbakan Yardımcısı olan Boris Memtsov, sokak ortasında vuruldu.Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,

Muhalif politikacıya sokak ortasında infaz

Rusya’da muhalif politikacı Boris Memtsov sokak ortasında vurularak öldürüldü.

Rusya’nın başkenti Moskova’da muhalif politikacı ve eski Başbakan Yardımcısı olan Boris Memtsov, sokak ortasında vuruldu.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyaz bir araçtan inen saldırganın Bolshoy Kamenny Köprüsü’nde bir kadınla yürüyen Memtsov’a 4 el ateş ettiği kaydedildi. Boris Memtsov’un RPR-Parnassus partisindeki meslektaşı Ilya Yashin olayı doğrulayarak, “Maalesef, Memtsov’un cesedini görebiliyorum” dediği bildirildi.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in saldırının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada Memtsov’un öldürülmesini kınadığı kaydedildi. ABD Başkanı Barack Obama, olayı kınayarak Rusya hükümetine soruşmayı en kısa sürede tarafsız ve şeffaf bir şekilde yürütmesi çağrısında bulundu. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise, sosyal medyada paylaştığı tweetinde Memtsov’un öldürülmesini kınadığını belirterek, ”Muhalif liderlerden biri olan Boris Memtsov vuruldu. Oldukça şaşkınım ve katiller adalete teslim edilmeli” dedi.

BORİS MEMTSOV KİMDİR?

1990’lı yıllarda Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yapan Nemtsov, Rusya’nın en büyük şehirlerinden Nijniy Novgorod’da vali olarak görevliyken, ekonomik reformdaki başarısıyla ün kazanmıştı. Daha sonra göreve gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif açıklamalarda bulunan Nemtsov, 31 Aralık 2010 tarihinde hükümet karşıtı protestoya katıldığı için gözaltına alınmış, 15 günlük hapis cezasına çarptırılmıştı.

Evli ve dört çocuk sahibiydi olan 55 yaşındaki politikacı, geçtiğimiz ay Rusya’da yayın yapan bir internet sitesine yaptığı açıklamada hayatı konusunda endişeli olduğunu ifade ederek, “Putin’in beni öldürmesinden korkuyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler