Müftü Karabayır İmam Hatip Lisesi’ni Ziyaret Etti

Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğrencilere hitap etti. İmam Hatip neslinin sorumluluk bilinci ile yetiştirilmesi gereken bir nesil olduğunu belirten Müftü Karabayır; "Mesele, Mahmut Ce

Müftü Karabayır İmam Hatip Lisesi’ni Ziyaret Etti

Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğrencilere hitap etti. İmam Hatip neslinin sorumluluk bilinci ile yetiştirilmesi gereken bir nesil olduğunu belirten Müftü Karabayır; "Mesele, Mahmut Celaleddin Ökten hocanın ifadesiyle, "asrın ihtiyaçlarını müdrik, doğuyu ve batıyı iyi bilen münevver, dindar görüneceğim diye mutaassıp olmayan, aydın desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr" insanlar yetiştirmektir. İmam-Hatip Liselerinin nihai hedefi mana kökleriyle barışık, dindar gençlerin yetiştirilmesidir. Buna ilave olarak kendini insanlığın kurtuluşuna adamış idealist gençlerin sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde birer rehber olarak İslam'ın aydınlığı ile içinde bulundukları topluma hizmet etmelerini sağlayacak bireyler olmalarıdır. İmam Hatipli olmak iyilikte bir adım önde olmaktır. Değerlerine bağlı kalmada, milletine ve mukaddesatına bilinçli bir şekilde sahip çıkmada, sevgi, saygı, merhamet, adalet, işini hakkıyla yapma, hoşgörüyle tüm insanlığı kucaklama gibi evrensel hassasiyetlerle yaşamada önder olmaktır. İmam Hatipli olmak, bütün bu düşünceler eşliğinde hayatın içinde olmaktır. Bir genç için İmam Hatip; ilkeli olmayı, inandığı gibi yaşamayı, özü sözü bir olmayı, davranışlarında tutarlı ve dürüst olmayı, düşünerek davranmayı, gaflet ve uyuşukluktan uzak durmayı, görevini hakkıyla yapmayı, çalışkan ve başarılı olmayı, başkalarını düşünme ve çevresiyle iyi ilişkiler kurmayı ifade eder. Kısacası bir genç için İmam Hatipli olmak örnek olmayı ifade eder. İnsanlara kılavuzluk ederken öncelikle İslam'ın çizdiği yolda yürümek ve yarına giden yolda doğru parametrelerle yürümek düsturumuzdur. Sizdeki gençlik hayatın en üretken aşamasıdır. Dolayısıyla doğru esaslar üzerinde istikametten şaşmadan, ideal çizgilerimizin ışığında geleceğinizi değerlendirmeniz önem arz etmektedir. Yolda yürürken eğrilmemek ve insanlara karşı güven esasını yıkmamak, edep ve haya dairesinin dışına çıkmamak gibi düsturlar, en önem verdiğimiz noktalardır" dedi.

Müftü Karabayır İmam Hatip Lisesi’ni Ziyaret Etti

Müftü Karabayır İmam Hatip Lisesi’ni Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam