Mudanya’da metal işçileri şalter indirdi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Türk Pyrsmian Kablo Fabrikası’nda örgütlü bulunan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, eylül ayından bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerin çıkan anlaşmazlık nedeniyle greve çıktı. Türkiye

Mudanya’da metal işçileri şalter indirdi
Bursa’nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Türk Pyrsmian Kablo Fabrikası’nda örgütlü bulunan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, eylül ayından bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerin çıkan anlaşmazlık nedeniyle greve çıktı.
 
Türkiye’nin 10 ayrı noktasında 22 fabrikada greve çıkan Birleşik Metal-İş’e bağlı örgütlü işçiler, Mudanya’da kurulu bulunan Türk Pyrsmian Kablo Fabrikası’na “Bu işyerinde grev vardır” pankartını asarak işi durdurdu. Vardiya çıkışında “Direnen işçiler asla kaybetmez”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Gemileri yaktık buradan dönüş yok” sloganları atarak alkışlarla grev önlüklerini giyen işçiler, fabrikanın iki kapısına grev pankartlarını astı. 
 
“SENDİKA İÇİN ONUR MÜCADELESİ”
 
“Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) dayatmalarına karşı insanca çalışmak, insanca yaşamak ve çocukların geleceği için” sloganıyla greve çıkan sendikalılara, DİSK’e bağlı diğer sendika üyeleri ile 200 gündür grevde olan Nestle işçiler temsilcileri ve bazı sivil toplum temsilcileri de destek verdi. Prysmian İşyeri Baş Temsilcisi Gökhan Aydın ile birlikte açıklama yapan Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, grev kararının sadece mavi yakalı işçilerin değil, bu işyerinde çalışan beyaz yakalı olsun, taşeron, geçici işçi, sözleşmeli olsun herkesin grevi olduğunu söyledi. Kararın sendika için bir onur mücadelesi olduğunu belirten Ekinci, mücadelelerini tek bir yumrukla sürdüreceklerini kaydetti. 
 
Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de geniş güvenlik önlemleri aldığı işçilerin grev açıklaması ardından sendika üyeleri fabrika kapısında halaylar çekerek nöbete başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler