Moloz ortada kaldı

Haber61/Haber Servisi Trabzon’da eskiden çöplerin atıldığı Moloz mevkisi yeni bir skandalı araladı… Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilcisi Vildan Özmen, moloz mevkiine atılan hafriyat ve atıkları sordu. Aldığı cevap karşısında şok oldu. Hafriya

Moloz ortada kaldı

Haber61/Haber Servisi Trabzon’da eskiden çöplerin atıldığı Moloz mevkisi yeni bir skandalı araladı… Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilcisi Vildan Özmen, moloz mevkiine atılan hafriyat ve atıkları sordu. Aldığı cevap karşısında şok oldu. Hafriyat ve atıklara ne Ortahisar Belediyesi ne de Büyükşehir belediyesi kabul etti. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, burada yapılan işlemleri hem Ortahisar’a hemde Büyükşehir Belediyesi’ne sordu. Fakat dilekçeyle verilen cevaplarda burada yapılanlara hiçbiri sahip çıkmadı.

Büyükşehir belediyesi burayla ilgili dilekçeye, ‘Sorumluluğumuz alanında değil’ derken Ortahisar Belediyesi ise, ’Kurumumuz sorumlu değildir’ cevabını verdi

Trabzon’da garip olay… Hiçbir belediye çevreyi kirleten hafriyat atıklarını kabul etmedi, çöpler ortada kaldı. Yer Moloz mevkiindeki eski çöp alanı… İtfaiyenin bulunduğu mevkiinin arkasındaki kısım... Daha önce rehabilitesi yapılarak temizlenen mevkide yine hafriyat ve katı atıklar bulunması ve dahası hala hafriyat atılmaya devam edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

10808092_848690365225445_418599489_n-001.jpg

10808296_848690341892114_1842123431_n-001.jpg

GAZ ÇIKIŞ BACASI BİR TANE



GAZ ÇIKIŞ BACASI BİR TANE

Çevre mühendisi Özmen, “21 Ekimde alana gittik Gördüklerimiz hafriyat atıkları gelişi güzel alana atılmış. Ayrıca alanda olması gereken gaz çıkış bacalarından sadece 1 tane gördük ve hala gaz çıkışı olduğunu kokudan tespit edebildik. Böyle rehabilitesi yapılmış vahşi çöp depolama alanlarında işlem yapılamaz çünkü altta çöpten kaynaklı metan gazı var ve sıkışmadan kaynaklı patlama söz konusudur. Hala aynı işlemleri devam ettiriyorlar” şeklinde uyardı.

YANLIŞ YAPTIKLARINI BİLİYORLAR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, “Buraya harfiyat yada herhangi bir şey dökülmez. Benim başvurularım sonrası sanki moloz başka bir kentte, ne büyükşehir ne de Ortahisar belediyesine orada yapılanları sahipleniyor. Bu da buradan yapılanların ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Yapanlar da yanlış yaptıklarını biliyor. Burası rehabilitesi yapılmış bir alandır. Yanlış geri dönsünler” dedi.

Öte yandan eski çöplerden kalan gaz sızıntısının devam ettiği, gelen kokulardan bunun anlaşıldığı öğrenildi. Bu nedenle burada yapılacak olan çalışmaların herhangi bir metan gazı patlamasına kadar gideceği ve tehlikeli olacağı uyarısı yapılıyor.

10815902_848690301892118_237662433_n.jpg

1-109.jpg

2-035.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler