Miniklere okul öncesi uygunluk eğitimi

Zeytinburnu’nda okul hayatına 66 aylıkken başlayan ve alışma sorunu yaşayan çocuklara, ‘Okul Olgunluğu Eğitimi’ ile destek veriliyor. Eğitimde minikler eğlenerek dış çevreye alışma süreci yaşıyor. Zeytinburnu Belediyesi aile Kadın Destekleme ve Engelliler

Miniklere okul öncesi uygunluk eğitimi

Zeytinburnu’nda okul hayatına 66 aylıkken başlayan ve alışma sorunu yaşayan çocuklara, ‘Okul Olgunluğu Eğitimi’ ile destek veriliyor. Eğitimde minikler eğlenerek dış çevreye alışma süreci yaşıyor. Zeytinburnu Belediyesi aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkeziz (aKDEM) de faaliyet geçirilen ‘Okul Olgunluğu Eğitimi’ programıyla okula başlamadan önce çocuklara ve velilerine eğitim veriliyor. Eğitimde, okula ve çevreye alışma süreci çocuklara aşılanırken, velilere de çocuklarına davranış biçimleri öğretiliyor. İlk defa uygulamaya konulan sistem sayesinde öğrencilerin ve velilerin daha bilinçli bir eğitim başlangıç süreci yaşaması hedefleniyor.

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM’de görevli Psikolog samet Karaman, “Biz çocuklara bir ölçek uyguluyoruz. Bu ölçekle beraber 6 adet alt test uyguluyoruz. Bu alt testlerde çocuğun kelime anlama, cümle bilgisi, genel bilgi, sayı bilgisi ve eşleştirme yeteneklerini ölçüyoruz” diye konuştu. Karaman, “İlk andan andan itibaren çocukları gözlüyoruz. sadece okul yeterliliğine değinmiyoruz. Çocuklarda tırnak yeme davranışı var mı? Dışa atım, stres ve kaygı bozukluğu yaşıyor mu, depresyon yaşıyor mu? tüm bunları tespit edip bunların geneli hakkında mücadele ediyoruz. Bu da çocuğun okula başlamadan önce yaşadığı bütün sorunları bir nebze de olsa azaltmış oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim