Milyonlarca memura çok önemli uyarı!

Memur maaşları, Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşı baz alınarak belirleniyor. Ancak,Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık müsteşarının maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etti.Bu iptal nedeni ile memur maaşlarına yönelik

Milyonlarca memura çok önemli uyarı!

Memur maaşları, Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşı baz alınarak belirleniyor. Ancak,Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık müsteşarının maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etti.

Bu iptal nedeni ile memur maaşlarına yönelik 22 Nisan'a kadar bir yasal düzenleme yapılması gerekir.

Yargıtay Başkanı Cirit, Anayasa Mahkemesi'nin Başbakanlık müsteşarının maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal kararı ışığında memur maaşlarına dönük olarak 22 Nisan'a kadar düzenleme yapılması gerektiğini aksi halde memur maaşlarının yarı oranında azalacağını söyledi.

Cirit bu konuda sabah kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten destek istediğini belirten Cirit, şunları söyledi:

"22 Nisan'a kadar bir yasal düzenleme getirilmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi, Müsteşar maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etmişti. Müşteşarın maaşının Bakanlar Kurulu'nca değil yasayla belirlenmesi gerekiyor. Tüm memur maaşları da buna göre düzenlendiği için düzenleme şart. Eğer bu yapılmazsa memur maaşları yarı oranında düşecek. Bu da büyük bir sorun.Bu konuda bir torba yasa çıkarılabilir. Ancak Meclis en fazla 10 gün çalışacağı için Yargıtay'la ilgili tasarı biraz zor görünüyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler