Milli sporcu çobanlık yapıyor

 Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası engelli branşında gümüş madalya kazanan Ağrılı çoban Ömer Çeçen, kendisine maddi destek verilmesi halinde Dünya şampiyonluğunu kovalayacağını aksi takdirde bu sporu bırakmak zorunda kalacağını söyledi. İlkokul çağında

Milli sporcu çobanlık yapıyor
 Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası engelli branşında gümüş madalya kazanan Ağrılı çoban Ömer Çeçen, kendisine maddi destek verilmesi halinde Dünya şampiyonluğunu kovalayacağını aksi takdirde bu sporu bırakmak zorunda kalacağını söyledi.
 
İlkokul çağında trafik kazası sonrası yürüme yetisini kaybeden Ömer, tanıştığı vücut geliştirme sporu sayesinde hem sağlığında ilerleme kaydetti hem de sportif başarılara imza attı.
 
Milli sporcu,  yaptığı açıklamada, geçirdiği kaza sebebiyle 1 yıl bitkisel hayatta kaldığını belirterek, antrenör Çetin Demir sayesinde spor yapmaya başladığını ifade etti.
 
Geçtiğimiz yıl Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda ikincilikle yetindiğini, bu sene ise aynı turnuvada birincilik kürsüsüne çıktığını vurgulayan 23 yaşındaki sporcu, “Kazandığım dereceler sonucu milli takıma seçildim. İmkanlarımız kısıtlı olduğu halde Avrupa'ya gittim. İspanya'da elimden geleni yaparak Avrupa ikincisi oldum. Ağrı'da da bir ilki başardım” diye konuştu.
 
Vücut geliştirme sporunun, ciddi anlamda maddi imkanlar gerektirdiğini savunan Ömer, “Böyle giderse sporu bırakmak zorunda kalacağım. Çünkü bu spor, yemesinden içmesine kadar para isteyen bir branş. İş imkanım yok. Buradan yetkililere sesleniyorum! İmkanlarımın artırılması halinde daha başarılı olacağıma inanıyorum. Hayvanlarımız var, çobanlık yapıyorum ve mecburen hayvanlarla ilgileniyorum. Bu sebeple de antrenman yapmaya yeteri kadar zamanım olmuyor. Hem hayvanların ihtiyaçlarını gideriyorum hem de ahırda dünya şampiyonasına hazırlanıyorum" şeklinde görüş belirtti.
 
Antrenör Çetin Demir ise Ömer’in ekonomik durumunun iyi olmadığını vurgulayarak, bu şartlarda başarı elde etmenin çok zor olduğunun altını çizdi.
 
Ömer’in çobanlık yaptığını anımsatan antrenör Demir, "Biz Ömer'i tanıdığımız zamanlar ortalama vücudunun yüzde 70'i engelliydi. Sporla birlikte bu rahatsızlığı yüzde 50'lere kadar geriledi" dedi.
 
Çetin Demir, Ömer’i  spora kazandırmak için çok zorlandıklarına değinerek, "Çünkü hem kendi ekonomisi iyi değildi hem de bizim belli bir ekonomik seviyemiz vardı. Ömer'in beslenmesi ve  tedavi sürecinde zorlandık. Ağrı tarihinde ilk defa bir bedensel engelli sporcu Avrupa ikincisi oldu. Kendisi tamamıyla doğal yollarla hazırlanıyor. Avrupa'da doping serbest olduğu için dopingle yarışıyorlar. Ömer bunları eleyip Avrupa ikincisi oldu” ifadelerini kullandı.
 
Antrenör Demir, önlerinde Dünya şampiyonasının bulunduğunu ve hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, “Ömer’in hayvanların bakım sürecinde harcadığı enerji, kas kaybına sebep oluyor. Beslenemediğiniz zaman da  bunlar size zarar veriyor. Beslenmesi için ekonomik şartlarının iyi olması lazım. Onun ve benim imkanlarım ne kadar götürür bilemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler