Milli boksöre coşkulu karşılama

Uluslararası Boks Birliği 'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında, 69 kilo final maçında Kenyalı Rayton Okwiri'i yenerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden milli boksör Onur Şipal, memleketi Bayburt'ta coşkuyla karşılandı. Ge

Milli boksöre coşkulu karşılama
Uluslararası Boks Birliği 'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında, 69 kilo final maçında Kenyalı Rayton Okwiri'i yenerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden milli boksör Onur Şipal, memleketi Bayburt'ta coşkuyla karşılandı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Gümüşhane-Bayburt karayolu Aydıntepe yol ayırımında davul zurna eşliğinde karşılanan başarılı sporcu için çok sayıda aracın katılımıyla konvoy oluşturuldu.
 
Şehir turu sonrasında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Onur Şipal'in memleketi Bayburt'a büyük sevinç yaşattığını söyledi.
 
Turnuvadan başarı ile ayrılan Şipal'e katılacağı olimpiyatlarda başarılar dileyen Karakaşoğlu, şunları kaydetti:
 
"Bayburtumuz için, ülkemiz için, milletimiz için alın teri döküp 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan sporcumuzu yürekten kutluyorum. İnşallah olimpiyatlarda da çok güzel dereceler bekliyoruz. Başta Spor Genel Müdürlüğümüz olmak üzere sporcumuz ve ailesini, buna gerçekten çok büyük emek veren, gece gündüz çalışan hocamız Seyfullah Dumlupınar'ı ve sporcumuzun maddi anlamda daha rahat hareket etmesini sağlayan sponsoruna teşekkür ediyorum." 
 
İLK HEDEFİM ÜNVANIMI KORUMAK
 
Milli boksör Onur Şipal de turnuvanın hazırlık süreci olan 5 ayı dolu dolu geçirdiğini söyledi.
 
İyi bir hazırlık süreci sonunda çıktığı karşılaşmalardan da başarılı sonuçlar elde ettiğini anlatan Şipal, "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na vize aldım ancak öncesinde çıkacağım unvan koruma maçları var. İlk hedefim unvanımı korumak. Sonrasında ise olimpiyatlara hazırlanacağım. Memleketimde bu türden bir karşılama beni çok mutlu etti. Bu duygu sözle anlatılmıyor. Öncelikle başarıda büyük emekleri olan hocama çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 5-6 ay boyunca etimizi tırnağımızı bir yaptık çalıştık. Allah razı olsun, çoğu şey onun sayesinde oldu" ifadesini kullandı.
 
Şipal'in antrenörü Seyfullah Dumlupınar da hedefleri doğrultusunda yürüttükleri çalışmaların başarıyı getirdiğini söyledi.
 
Kendilerine verilen destekler sayesinde bu başarının elde edildiğini vurgulayan Dumlupınar, "Bu, bir inancın sonu ve semeresi diyorum. İnandık, başardık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler