"MHP'nin Trabzon'da en fazla oy aldığı seçim"

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, "Biz Trabzon'da oy oranı olarak başarılı olduk. MHP, daha önce 1999'da birinci parti oldu ama burada bu kadar oy alamamıştı. En fazla oyu aldığımız seçim oldu" dedi. Demeli, yaptığı açıklamada, Trabzon'da oylarının y

"MHP'nin Trabzon'da en fazla oy aldığı seçim"
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, "Biz Trabzon'da oy oranı olarak başarılı olduk. MHP, daha önce 1999'da birinci parti oldu ama burada bu kadar oy alamamıştı. En fazla oyu aldığımız seçim oldu" dedi.
 
Demeli, yaptığı açıklamada, Trabzon'da oylarının yüzde 6 civarında arttığını belirterek, "Trabzon'da nasıl ki yerel seçimlerde anamuhalefet partisi olmuşsak, genel seçimlerde de artık bugün anamuhalefet partisi olduğumuzu kesinlikle belirlemiş olduk" diye konuştu.
 
Trabzon'da oylarının artmasının sevindirici olduğunu dile getiren Demeli, "Bizi üzen şey ise Trabzon'da en az 3 milletvekili çıkarmayı bekliyorduk. Yine eski görüntü olmuştur, 4-1-1 kesin olmamasına rağmen sonuç böyle olmuştur. ​2 milletvekili çıkartamayışımız bizleri üzmüştür. Teşkilat olarak bunun burukluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Demeli, Türkiye'de artık koalisyon döneminin konuşulacağını vurgulayarak, zor bir sürecin başladığını kaydetti.
 
Koalisyonların nasıl olacağını şu an bilemediklerini ifade eden Demeli, şöyle konuştu:
 
"Biz Trabzon'da oy oranı olarak başarılı olduk. MHP daha önce 1999'da birinci parti oldu ama burada bu kadar oy alamamıştı. En fazla oyu aldığımız seçim oldu. Biz de bugün horon oynardık. ​2. milletvekili çıkartamayışımız bizleri son derece üzmüştür. Teşkilat olarak bunun burukluğunu yaşıyoruz. Yoksa diğer konuların tamamı MHP'nin istediği gibi olmuştur. Ben milletimize, devletimize, ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Milletimizin tercihi budur. Biz buna saygı duyacağız. 
 
TBMM'de 6 milletvekili ile temsil edilen Trabzon'da, resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 55,36 oy alan AK Parti 4, yüzde 20,91 oy alan MHP 1, yüzde 17,03 oy alan CHP de 1 milletvekili kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler