MHP’li Vural’dan ’Kandil’ iddiası

Kandil'e yapılan operasyonların durduğunu öne süren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD'den "koalisyonla birlikte operasyon yapılırken başka bir operasyon yapılmayacağına ilişkin bir mutabakat olduğu yönünde açıklama yaptığını" iddia etti.Parlamentoda

MHP’li Vural’dan ’Kandil’ iddiası

Kandil'e yapılan operasyonların durduğunu öne süren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD'den "koalisyonla birlikte operasyon yapılırken başka bir operasyon yapılmayacağına ilişkin bir mutabakat olduğu yönünde açıklama yaptığını" iddia etti.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin MHP ile neden koalisyon kurmaya yanaşmadığı ve iki aylık seçim stratejisinin tam olarak netleştiğini kaydeden Oktay Vural, "AKP, kendi siyasi iradesi ile HDP ile bir seçim hükümeti kurmuş, sahne önünde PKK ile mücadele edermiş gibi görünürken, sahne gerisinde PKK ile İmralı ile müzakereyi sürdürmektedir. Bu hükümet AKP ve HDP'nin Dolmabahçe mutabakatı ile oluşmuştur" dedi.

"PKK İLE MÜCADELE EDİLİYOR GÖRÜNTÜSÜ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

"Ne Saray başkanlık sevdasından, ne de İmralı Kürdistan sevdasından vazgeçmemiştir" ifadelerini kullanan Oktay Vural, sürece bir reklam arası verildiğini kaydetti.

Türkiye'de başkanlık sistemini dile getirenlerin Doğu ve Güneydoğu'da bazı bölgelerde özerklik ve öz yönetim açıklamalarının azmettiricisi olduğunu söyleyen Vural, "1 Kasım'a kadar PKK ile aynı ateşkes tiyatrosunu onamaya devam etmeyi düşünüyorlar. PKK ile mücadele ediliyor görüntüsü verilmeye çalışılıyor. Ama bertaraf etmeye yönelik bir stratejileri yoktur. Terörle mücadele, terör örgütüne yönelik reaksinosit bir hareket olduğu, asıl amaç ve hedefinin PKK ile yeni bir mücadele sürecini başlatmak olduğu esefle müşahede edilmektedir" diye konuştu.

"KANDİL'E OPERASYON YAPILMASI KONUSUNDA ABD'DEN İZİN Mİ ALINMASI GEREKİYOR"

Valilere PKK saldırmadan operasyon yapılmaması konusunda talimat verildiğini iddia eden Vural, şunları söyledi: "Vatandaşı koruyamayan devlet sandık peşindedir. Oradaki insanlara sahip çıkacak bir irade ortaya koyamayanların, oradaki vatandaşların oylarının peşinde olduğunu esefle müşahede ediyoruz. Kandil'deki hedefler bitti mi, niye operasyon yapılmıyor? Yoksa ABD ile kurduğunuz koalisyon şartlarından birisi, buralara operasyon yapılması konusunda ABD'den izin mi alınması gerekiyor? PKK Kandil'de yok mu? Kirli ve pis oyun oynanmaya devam ediliyor. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün açıklaması var. "Koalisyonla birlikte operasyon yapılırken başka bir operasyon yapılmayacağına ilişkin bir mutabakat" olduğunu ifade ediyor."

"İHBAR EDİYORUM"

Terör suçlarına ilişkin yapılacak ihbarlar için para ödülü verilmesine ilişkin karara atfen konuşan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK'yı koruyan kollayan, güçlendiren, asker ve polisimizi öldürecek noktaya getiren, devleti uyutan bu yöneticileri, terör örgütünü cesaretlendirenleri ihbar ediyorum. Bu açık ihbarım neticesinde bir ödül vereceklerse bunu da Mehmetçik Vakfı'na bağışlasınlar."

Vural; Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun ne olduğunu sorarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bende onları ihbar ediyorum, PKK'yı güçlendiren ve işbirliği yapan sizsiniz. Aziz milletim adına sizleri ihbar ediyorum, ödülü de size kalsın. Milletimiz bu süreç içinde kimi ödüllendireceğini 1 Kasım'da ortaya koyacaktır."

"YILDIRIM TUĞRUL'UN BAĞIMSIZ BAKAN OLARAK ATANMIŞ OLMASI GEREKİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim istedi" dediğini iddia eden Oktay Vural, "Tövbe estağfurullah, seçimi isteyen tek kişi Saray. Allah bizi bu zihniyetten korusun" ifadelerini kullandı. Oktay Vural; Tuğrul Türkeş'in kendisini MHP'den kimsenin kovamayacağına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine, "Kendi partisi olmadığını söylüyor. Bir kimsenin şahsi iradesi kendisini bağlar. Biz bir partiyiz, bir mücadele sürdürüyoruz. Bu haklı ve şerefli mücadeleyi kimse yok sayamaz. MHP'nin iradesi olmadığına göre Yıldırım Tuğrul'un bağımsız bakan olarak atanmış olması gerekiyor. Bu hükümet AKP'nin seçim kampanyası hükümetidir" açıklamasında bulundu. Vural, Tuğrul Türkeş ile ilgili soruların gelmesi üzerine "Bizim için bu mesele bitmiştir. MHP olarak biz bu konuda tedbirli olarak kararımızı verdiğimize göre asıl sorulması gereken ahlaksız siyasi kumpaslarla bir iradenin milletten hangi cüretle oy isteyebileceğidir. Bu bir kumpas girişimidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset