MHP Trabzon yarış başladı

Mevcut başkan. Daha önce iki kez ertelenen ve en son 25 Eylül tarihinde yapılmasına karar verilen MHP Trabzon İl Kongresi Park Restaurant'ta yapılıyor. Kongrede  629 delegenin oy kullanacak.Salonda GerginlikMevcut MHP İl Başkanı Nihat Birinci konuşma yapt

MHP Trabzon yarış başladı

Mevcut başkan. 

Daha önce iki kez ertelenen ve en son 25 Eylül tarihinde yapılmasına karar verilen MHP Trabzon İl Kongresi Park Restaurant'ta yapılıyor. Kongrede  629 delegenin oy kullanacak.

Salonda Gerginlik

Mevcut MHP İl Başkanı Nihat Birinci konuşma yaptığı sırada Muammer Demeli ve arkadaşlarının daha önceki seçimlerde yaptıkları hakkında göndermede bulununca salonda gerginlik yaşandı. Delegelerden bir kişi Nihat Birincinin yaptığı konuşmaya karşı çıkarak tepki gösterdi.

Araya giren partililer tarafından sakinleştirilmeye çalışılan partili salondan çıkarılması ile gerginlik son buldu.

SEÇİMDEN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

NİHAT BİRİNCİ KONUŞTU

Görev yatığımız süreyi göz önüne aldığımızda işini layıkıyla yapmış bir insanın duyabileceği huzurla karşınıza çıktım. Bugün alnı açık başı dik olarak yeniden karşınıza çıktıysam, bunun arkasında alın teri sadaket ve en önemlisi omurgalı duruş vardır. Bizler yönetim olarak göreve geldiğimizden bugüne belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeleğini arttırdık. Oylarımızı arttırdık. Bu süre içerisinde partimizin kapılarını bütün ülküdaşlarımıza ve vatandaşlarımıza ardına kadar açtı. Bizler insanları sözde değil özde kucakladık. Partimizi sorun üreten değil sorun çözen yapıya kavuşturduk

Eksik kaldığı alanları da açıklayan Birinci, "4 milyon genç seçmen potansiyelimiz var. Ancak aldığımız pay 400 bin civarında... Trabzon'da ise 50 bin genç seçmen devreye gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Almamız gereken oyun çok altında oy alıyoruz. Bun da kabullenememiz mümkün değil. Eğer bize tekrar hizmet etme görevini verirseniz bu iki alanda açığı kapatıp partimizi Trabzon'da zirve yarışına sokacağız.


Bugün burada iki liste yarışıyor. Sizlerin daha sağlıklı karar verebilmeniz için Sayın Muammer Demeli ve arkadaşlarının içinde bulunudğu eski yönetimin partimizi nasıl yönettiğini hatırlatmak istiyorum.


1999 seçimlerinde Muhammet Öztürk yönetiminin 2 milletvekili rağmen o yönetim görevden alındı ve Muammer Demeli'nin içinde bulunudğu bir yönetim göreve geldi. Bütün ülkücüleri kucaklayacağım diye yola çıkan Muammer Demeli ve arkdaşalranın ülkücü kucaklama metedu kucaklamak yerine kapı dışına koyduğu anlaşılmaktadır. Süleyman Latif Yunusoğlu il başkanı olunca Muammer Demeli ve arkadaşlarının yaptığı hataları düzeltmik küskünleri yeniden kazandırmıştır.


Bu arkadaşlarımız yönetimdeyken 82 bin oyumuz 52 bine düşmüştür. Bizlere neden oy vermeyeceklerini Muammer Demeli ve arkadaşlarının içinde bulunduğu yönetimi işaret ederek anlatmışlardır" dedi.

MUAMMER DEMELİ KONUŞTU

Kongremizi, Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiği, sınıtılı ve buhranlı günlerde yapıyoruz. AKP'nin iktidarı azırdığı, palazlandırdığı ve pazarlık masalarında muhatap aldığı bölücü ihant çetelerinin kahpe saldırılarını her gün bir yenisi ekleniyor.

Ara sıra değil, AKP iktidarıyla artık arasıra şehitler vermeye devam ediyoruz. Evlatlarımız birer birer değil neredeyse toplu katliamlara maruz kalıyor.
Adına açılım denilen yakım projesiyle aziz milttemizi ayrıştırılmak ülkemiz parçalanmak isteniyor.

Bize göre MHP Trabzon İl Yönetimi, Trabzon’un ve Trabzonlunun bu ülke ve bu hareket için taşıdığı önemi, biraz önce arz ettiğim çerçevede kavrayan bir vizyon ortaya koylamalıdır.

1969’dan 2009’a kadar 40 yıllık tarihi incelendiğinde MHP’nin Trabzon’da Türkiye ortalamasına denk ve üzerinde bir oranına ulaştığı anlaşılmaktadır.

MHP, Trabzon’da yüzde 21.9 oy oranıyla birinci parti olduğu 1999 seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 18 oy oranıyla ikinci parti olmus ve tarihin en büyük seçim zaferine imza atmıştır.

Bizim için bu oranın altındaki oranlar ve sıralamalar başarısızlık sayılmaktadır.
MHP, Trabzon’da 2007’de aldığı yüzde 14.0 ve 2009’da aldığı yüzde 14.1’lik oy oranıyla ne yazık ki Türkiye ortalamasının altında kalmıştır.

2007 seçimlerinde Trabzon, MHP’nin iller itibariyle oy oranı sıralamasında 43. Olmuş, 2009 İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına göre ise 81 vilayet arasında 50. Sıraya gerilemiştir.

2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde partimizi hedef olan alçakça tertip ve kampanyalara rağmen MP Trabzon’da kuşatmayı yarmış ve oylarını arttırmayı başarmıştır.

2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 13 oy alan MHP Trabzon’da yüzde 15.3 oranıyla oy alarak 81 vilayet arasında 24. Sıraya yükselmiştir. Bir başka deyişle 2009 İl Genel Meclisi oylarına göre 81 il arasında 50. Olan Trabzon 2011 seçimlerinde tam 26 basamak yükselerek 24. Sırada yer almıştır.

Yüreğinde Türkiye aşkı olan bir Türk Milliyetçisi olduğu için, seçildiğim andan itibaren ülkücülerin arasındaki dedikodu ve fitneyi ortadan kaldırmak için. her yerde mücadelesini anlata bir teşkilat kurmak için 24 saat hizmet aşkıyla çalışmak için MHP Trabzon İl Başkanlığına Adaylığımı koydun. MHP Trabzon'da ne yazık ki Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirilen başarılarda emeği geçen herkesi başta MHP genel Başkan Adayı Koray Aydın olmak üzer tebrik ediyorum.

Mahalle temsilciliklerimizi tekrar yaşatarak teşkilatlarımızı güçlendireceğiz. sürekli açık olan her kesin her zaman ulaşabileceği bir teşkilat yapısı kuracağız. kimseyi küstürmeyeceğiz uzaklaştırmayacağız, seveceğiz ve kucaklayacağız. İlk hedefimiz MHP'yi Trabzon'da birinci yapmak. Bu hedeflere ulaşmaktaki inancımız tamdır. bu potansyel bizim içimizde vardır. Bizim anlayışımız başarı endeksli bir başarı anlayışıdır. Hedeflerimizi köy köy kasaba kasaba gezerek bütün herkese anlatarak başarıya ulaşmaktır. Görevimiz zor Sorumluluğumuz çok ağırdır. Zaman birlik ve braberlik içinde olmak zamanıdır.

Bu başarının elde edilmesinde başta Trabzon’un gurur MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel