Messi'ye bir şok suçlama daha!

Son dönemde babası Jorge ile birlikte gelir beyanında sahtecilik ve vergi kaçırma suçlarıyla mahkeme karşısına çıkan Lionel Messi, şimdi de başka bir suçlamayla karşı karşıya. Der Spiegel dergisinin belgelere dayandırarak yaptığı habere göre Messi’ye ait

Messi'ye bir şok suçlama daha!
Son dönemde babası Jorge ile birlikte gelir beyanında sahtecilik ve vergi kaçırma suçlarıyla mahkeme karşısına çıkan Lionel Messi, şimdi de başka bir suçlamayla karşı karşıya.
 
Der Spiegel dergisinin belgelere dayandırarak yaptığı habere göre Messi’ye ait olan Fundacion Leo Messi yani Leo Messi Vakfı, 2012 ve 2013 yıllarında 6 yardım maçı (Chicago, Bogota, Cancun, Miami, Lima ve Medellin’de) düzenlerken bu maçlardan elde edilen gelirler sahiplerine ulaştırılmadı. Bu maçlardaki biletlerin 50 ile 2200 euro arasında satıldığı ve elde edilen gelirin 1 milyon euroluk kısmının Karayipler’de bulunan Curaçao adasındaki bir bankaya aktarıldığı iddia ediliyor.
 
İddiaya göre olayın arkasında Messi’nin babasının arkadaşı Guillermo Marin var. Messi’nin haricinde Javier Masherano, Thierry Henry ve Julio Cesar gibi yıldızların de yer aldığı bu maçlardan toplamda 7 milyon euro gelir elde edildiği tahmin ediliyor.
 
Bir başka iddia ise şimdilerde Bayern Münih forması giyen Robert Lewandowski’nin menajeri Maik Barthel’den geldi. Barthel’in iddiasına göre Polonyalı oyuncuya “Messi’nin arkadaşları dünyaya karşı” maçında oynaması için 250,000 dolar önerildi. Teklifin ilk başta 30,000 dolar olduğunu fakat reddettiklerini belirten Barthel, daha sonra 250,000 dolarlık şok bir teklif aldıklarını söyledi. Fakat Messi ailesinin yaşadığı vergi kaçırma davası bu teklifi reddetmelerine neden olmuş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler