Merkez Bankasından dolara müdahale

Dolar 2.5705 liraya yükseldi, Borsa'daki düşüş hız kazandı.Doların 2.5500 sınırına çıkması üzerine, Merkez Bankası dün "minimum 40 milyon dolar" olarak ilan ettiği bugünkü döviz satış ihalesini "60 milyon dolar" olarak açtı.Ekonomi yönetiminin geleceğine

Merkez Bankasından dolara müdahale

Dolar 2.5705 liraya yükseldi, Borsa'daki düşüş hız kazandı.

Doların 2.5500 sınırına çıkması üzerine, Merkez Bankası dün "minimum 40 milyon dolar" olarak ilan ettiği bugünkü döviz satış ihalesini "60 milyon dolar" olarak açtı.

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin kaygılar ve ABD'de faiz artırımının yakınlaştığı beklentileriyle dolar 2.5705 liraya ulaştı, Borsa'da düşüş hızlandı.

Dolardaki hızlı tırmanış hisse senetlerini de vurdu. Güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul Endeksi'ndeki (BIST100) kayıplar yüzde 2.65'i buldu. BIST100 82 bin 67 puana kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Merkez Bankası'nın para politikasını ve Başkanı Erdem Başçı'yı sert şekilde eleştirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı'nın istifa ettikleri yönünde söylentiler yayılmış, ancak bu söylentiler hükümet tarafından yalanlanmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın yakın vadede faiz artırma olasılığının güç kazandığına ilişkin belirtilere bağlı olarak dolardaki küresel piyasalardaki değer kazancı da içerideki alımları destekliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler