Mendoua'dan Türkiye'ye övgü

Kadınlar 1. Ligi takımlarından Ataşehir Belediyespor'un Kamerunlu futbolcusu Balbine Bibi Laure Mendoua, Türkiye'nin, futbolcuları geliştiren bir ülke olduğunu belirterek, "Buradaki spor yaşamım, milli takım performansımın artmasına katkı sağladı, kulübüm

Mendoua'dan Türkiye'ye övgü
Kadınlar 1. Ligi takımlarından Ataşehir Belediyespor'un Kamerunlu futbolcusu Balbine Bibi Laure Mendoua, Türkiye'nin, futbolcuları geliştiren bir ülke olduğunu belirterek, "Buradaki spor yaşamım, milli takım performansımın artmasına katkı sağladı, kulübüm beni çok olgunlaştırdı" dedi.
 
Mendoua yaptığı açıklamada, sekiz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve başlarda futbolcu olma gibi bir hayalinin bulunmadığını söyledi.
Çocukluğunda, amatör futbolculuk yapan beş erkek kardeşi ve arkadaşlarıyla mahallede top koşturduğunu anlatan Mendoua, profesyonel bir kulüp tarafından tesadüfen keşfedildiğini ifade etti. 21 yaşındaki futbolcu, "Oysa babam üniversiteye gitmemi istiyordu, ben de öyle" diye konuştu.
 
Mendoua, Kamerun'da Black Queen de Mfandena takımında oynamaya başladığında, henüz 15 yaşında olduğuna dikkati çekti. Birçok takımda top koşturduktan sonra geçen yıl eylül ayında Trabzon'a geldiğini ifade eden kadın futbolcu, burada Trabzon İdmanocağı'nın formasını giymeye başladığını kaydetti.
 
Türkiye'ye geldiğinde yaşadığı zorluklara da değinen Mendoua, en büyük sorununun Türkçe bilmemek olduğunu vurguladı. Mendoua, "Türkçe bilmediğimden dolayı başkalarıyla iletişim kurmam zordu. Ancak şimdi biraz Türkçe konuşabiliyorum. Güzel arkadaşlıklar kurdum" ifadelerini kullandı.
 
Kamerun Milli Takımı'nın da formasını giyen genç futbolcu, "Buradaki spor yaşamım, milli takımdaki performansımın artmasına büyük katkı sağladı" dedi.
 
Ataşehir Belediyesporlu futbolcu, kulübünün kendisini çok olgunlaştırdığını dile getirerek, Türkiye'nin, futbolcuları geliştiren bir ülke olduğunu vurguladı.
Mendoua, yeni ufuklar keşfetmek isteyen erkek ve kadın futbolculara Türkiye'ye gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler