Memurlar şokta! Vay uyanık kopyacılar vay!

Buna göre kopya çekildiği tespit edilen sınavda 100 net ve üzerinde puan alan 3 bin 227 şüpheli kişiden 616’sı aldıkları puanlarla kamuya memur olarak atanmış. Operasyonun başlamasına neden olan bilirkişi raporunda, bazı adayların zorluk derecesi yüksek o

Memurlar şokta! Vay uyanık kopyacılar vay!

Buna göre kopya çekildiği tespit edilen sınavda 100 net ve üzerinde puan alan 3 bin 227 şüpheli kişiden 616’sı aldıkları puanlarla kamuya memur olarak atanmış. Operasyonun başlamasına neden olan bilirkişi raporunda, bazı adayların zorluk derecesi yüksek olan matematik sorularını hiçbir işlem yapmadan doğru bildiği vurgulanırken “Adayların başarıları tesadüfü olamaz” tespitinde bulunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın önceki gün düğmeye bastığı KPSS operasyonunda hakkında gözaltı kararı bulunan 82 kişiden 64’ü gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimlerden iki hamile kadın ile yeni doğum yapmış bir şüpheli serbest bırakıldı. Kalan 61 şüphelinin sorguları ise Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediyor. Soruşturma kapsamında savcılık, KPSS’de 100 ve üzerinde net yapan 3 bin 227 kişiden kaçının devlet memuru olduğunu araştırdı. Bu kapsamda 616 kişinin, kopya çekildiği anlaşılan ancak ÖSYM tarafından iptal edilmeyen genel yetenek-genel kültür sınavından aldıkları puanlarla memur olduğu saptandı.

Hacettepe ve Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerince oluşturulan bilirkişiler, 140 adaya ait soru kitapçıklarını inceledi. Bunun sonucunda hazırlanan raporda, 2010’daki eğitim bilimleri testinden 100 ve üzeri net yapan aday sayısının 3227 olduğu, bunlardan 2 bin 52’sinin tekrarlanan sınava girdiği belirtildi. Raporda, yer alan çarpıcı tespitler şöyle:

* Bazı adayların 10 Temmuz 2010’da yapılan Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri testlerindeki yüksek düzeyde olan başarılarının, istatistiksel olarak tesadüfi olamayacağına yönelik komisyonumuzda kuvvetli bir kanaat oluşmuştur.

Matematikte işlemsiz sonuç

Matematik testini inceleyen bilirkişiler, şu sonuçlara vardı:

* Adayların soru kitapçıkları üzerinde kolay sorularda işlem yaptıkları, ancak orta ve zor olarak nitelendirdiğimiz sorularda genellikle doğru cevaba götürecek işlem yapmadığı halde veya hiçbir işlem yapmadan doğru cevabı işaretledikleri ve bunun mümkün olamayacağı...

* Bazı adayların A Grubu 57. soruda, soru kitapçıklarında cevabı net olarak “4” bulmalarına rağmen, doğru cevap olan “8”i işaretledikleri...

* Matematik branşındaki adayların bile işlem yaparak cevaba gittikleri sorularda tarih, biyoloji, sınıf öğretmenliği gibi dallardaki adayların işlemsiz doğru cevaplamalar yaptıkları....

Savcıyı tehdit edenler yakalandı

Öte yandan soruşturma savcısı Yücel Erkman’ı telefonla arayarak tehdit ettikleri iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Telefonu bizzat açtığı öne sürülen N.Ö’nün, öğretmen olduğu belirtildi. Savcılığa göre bu öğretmenin “paralel yapıyla” bağlantısı var. Diğer yandan Fuat Avni, savcı Erkman’ın özel hayatıyla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu. Erkman, bunların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim