Net Memur haberleri - Son dakika memur haberi - Memurlar için son gelişmeler

Memurlarla ilgili tüm gelişmeler artık bir haberde toplu olarak sizlerle buluşacak. Bu sayfadan memur haberlerini, son dakika memur gelişmelerini ve memurlarla ilgili çıkan haberleri her an takip edebilirsiniz. Sayfamız sürekli güncel olacaktır 27.08. 201

Net Memur haberleri - Son dakika memur haberi - Memurlar için son gelişmeler

Memurlarla ilgili tüm gelişmeler artık bir haberde toplu olarak sizlerle buluşacak. Bu sayfadan memur haberlerini, son dakika memur gelişmelerini ve memurlarla ilgili çıkan haberleri her an takip edebilirsiniz.

Sayfamız sürekli güncel olacaktır

27.08. 2015- KESK’ten Toplu Sözleşme Açıklaması

KESK Adıyaman Şubeler Platformu tarafından yapılan toplu sözleşme ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

KESK Adıyaman Şubeler Platformu adına BES Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın basın açıklaması yaptı.

Mehmet Aydın yaptığı basın açıklamasında, toplu sözleşmeyi eleştirerek, "Bu toplu sözleşmeyi sade ve anlaşılır bir şekilde ifade edecek olursak; memurların maaş zam oranları toplamda 2016 yılı için yüzde 8.6, 2017 yılı için yüzde 5.06'dır.Yapılan maaş zammı topu topu hepsi budur. Memur-Sen, TİS görüşmelerinde ilk defa yüzde yüz mutabakat sağlandığını, bunun tarihi bir anlaşma olduğunu ve önemli kazanımlar elde edildiğini belirterek yapmış olduğu sözleşmeyi öve öve bitirememiştir. Konfederasyonların genel taleplerinin hiçbiri TİS masasında tartışılmamıştır. Memur-Sen ile geçici AKP Hükümetinin komisyon ve gizli toplantılarında satış sözleşmesinin ayrıntıları kararlaştırılmıştır. Göstermelik TİS masası, yalnızca basına ve kamuoyuna görüntü vermek amacıyla kullanılmıştır.

KESK olarak 2016-2017 yılı için Memur-Sen ve AKP iktidarı tarafından imzalanan satış sözleşmesini tanımıyoruz. Buna karşı mücadelemizi başta işyerleri olmak üzere her düzeyde ve yaygınlıkta yapmaya devam edeceğiz. Kamu emekçilerini bu kirli işbirliğine karşı ortak tutum almaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz" dedi.

27.08.2015 Memur-sen’den Toplu Sözleşme Açıklaması

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, sendikaya bağlı şube başkanları ile yaptığı toplantıda 3. dönem toplu sözleşmelerinde üyelerinin kazanımlarını...

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, sendikaya bağlı şube başkanları ile yaptığı toplantıda 3. dönem toplu sözleşmelerinde üyelerinin kazanımlarını açıkladı.

Uçak yaptığı açıklamada, "3 Ağustos'ta müzakerelerine başlanan 3. dönem toplu sözleşme sürecindeki mutabakat metninde yer alan kazanımlar ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun. 3. Dönem Toplu sözleşme metni, içeriğinin zenginliği, alınan miktarlar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşmedir. 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren Toplu Sözleşme Görüşmeleri mutlu bir şekilde sonuçlandı. Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde toplu sözleşmenin mutabakatla sonuçlanması ve içeriği bakımından, hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır. Memur-Sen ailesi olarak, gün riskleri ve tehditleri tartışma değil birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günüdür diyoruz. 850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtma ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kamu görevlileri için tarihi bir başarı ile sonuçlanan toplu sözleşme sürecini baltalamaya çalışan ve şimdide kazanımları karalama telaşına düşen konfederasyonların toplu sözleşmeyle, sendikal mücadeleyi karıştırdıklarına şahit olduk. Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor. 2014 yılının gerçekleşen enflasyon rakamı 8,2, 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı 6,81, Orta Vadeli Programla hükümetin kamu görevlilerine vermeyi hedeflediği maaş zammı 2016 3+ 3, 2016 ve 2017 yılları için enflasyon tahmini yüzde 5, en yüksek yüzde 7,8 olmak üzere ortalama yüzde 6,9'dur. İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerindedir. Emekli ikramiyelerinde oransal zammın yanı sıra 3 bin 760 TL ilave artış sağlanmıştır. Sermayeye, "ekonomik teşvik paketleri verildi, bu toplu sözleşme de "kamu görevlilerine yönelik "sosyal teşvik paketi" olmalı demiştik.

iha-20150827aw510796-1.jpg

Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde alınan 170, olmak üzere toplam 213 kazanım üretilmiştir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem