Çağlayan Adliyesinde kanlı operasyon!

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, adliyedeki odasında rehin alınmısının ardından özel harekat timleri teyakkuza geçti. Altı saat boyunca yapılan görüşm

Çağlayan Adliyesinde kanlı operasyon!

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, adliyedeki odasında rehin alınmısının ardından özel harekat timleri teyakkuza geçti. Altı saat boyunca yapılan görüşmelerin ardından, Çağlayan Adliyesi'nde iki bomba sesi ve yüzden fazla silah sesinin duyulmasıyla birlikte operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucu 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken ağır yaralanan ve ameliyata alınan Savcı Kiraz'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı olayla ilgili açıklama yaptı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK'TAN AÇIKLAMA

Bugün 12,36 sularında iki terörist adliyemize ve Savcımız Mehmet Selim'in odasına girmişler  ve odasın Savcımızı rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması gereken bütün görüşmeleri yapmıştır. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adli ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yapmış aldığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristlerle telefonla iletişim kurulduğu bir anda savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz operasyon başlatmıştır. Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucu yapılan operasyon sonucunda Savcımız Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi'ndedir. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirildi.
 
 
f0fe2977-ed6d-46fb-a27f-89a5497df73c.jpg

15.52 : ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDUĞU ANDA EYLEM TESADÜF MÜ? : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Adliyedeki vaka ile elektrik kesintisi arasında bağlantı kurmak gerçekçi görünmüyor" 

ARABULUCU GELDİ : Ümit Kocasakal eylemciler ile güvenlik güçleri arasında arabulucuk yapmak için 10 dakika önce adliyeye geldi. 
 

umit-kocasakal-arabulucu-adliyede.jpg

15.46 - TWİTTER'DA NELER KONUŞULUYOR?

İsmail Küçükkaya : Bu iş karanlık, çok karanlık. Üstüne atlamayın hemen. 

Kemal Öztürk : Akıl alacak gibi değil, silahla adliye basıp savcıyı esir alan terör örgütü DHKPC'ye söz söylemeyip, hükümeti suçlu bulan gazeteciler var!

Hakan Şükür ‏: Güvenlik zaafiyeti mi, güvenilmezlik zaafiyeti mi? Bu silahlar nasıl oluyor da giriyor adliyeye sizce? Sahi nasıl? Şüpheler, şüpheler!!

Cengiz Semercioğlu : Süre dolarken canlı yayınlar durduruldu... tüm haber kanalları güvenlik gerekçesiye yayınlarını kestiler...

15.50- ADLİYE'DE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ: Çağlayan Adliyesi'ne tüm giriş çıkışlar kapatıldı. Çağlayan adalet Sarayında yogun güvenlik önlemi var. 

caglayan-adliyesi-polis-guvenlik-savci-rehine.jpg

15.48: BİR KİŞİ GÖZALTTINA ALINDI: Adliye önünde Berkin ölümsüzdür diye slogan atan eylemci gözaltına alındı 

berkin-elvan-savcisi-rehin1.jpg

15.45: ADLİYE ÖNÜNDE SLOGAN ATILIYOR: Çağlayan adliyesi önünde 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları atılıyor.

15.43: GAZETECİLER KORİDORLARDAN DIŞARI ÇIKARILDI: Gazeteciler de koridorlardan indiriyor. Girişteki basın odasında beklemeleri isteniyor

SAAT 15: 40 SİLAH SESLERİ: Eylemcilerin, Savcı Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki odasının kapısını 'dosya verme' bahanesiyle çalarak girdikleri iddia edilen 6. katta silah sesleri duyuluyor.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE REHİNE KRİZİ!

"DHKC Savaşçıları" adı verilen yasadışı sol örgüt üyeleri bugün saat 12.36’da, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesinin 6. Katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında rehin aldılar. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın arabulucu olmasını istedi. 

3 SAAT SÜRE VERMİŞLERDİ, SÜRE DOLMAK ÜZERE...

DHKC üyeleri 3 saat içinde yerine getirilmesini bekledikleri taleplerini sıralayarak, bu taleplerin yerine getirilmediği takdirde savcıyı öldüreceklerini duyurmuşlardı. DHKC eylemcilerinin verdiği sürenin dolmasına dakikalar kaldı. Peki şimdi ne olacak? Özel harekat timlerinin adliyeyi sardı ve adliye tamamen boşaltıldı, ambulans ve itfaiye ekipleri adliyeye sevk edildi. Peki operasyon başlayacak mı?

EYLEMCİLERDEN SESLİ MESAJ

Berkin Elvan Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan eylemciler sosyal medya üzerinden bir de sesli mesaj yayınladılar. 48 saniyelik sesli mesajda 'Adaleti biz sağlayacağız' dediler.

berkin-elvan-savcisi-rehin.jpeg

TWITTER HESAPLARINDAN DUYURDULAR!

Rehin alma krizinin sorumluluğunu DHKC (Devrimci Halk Kurtuluş Savaşçıları) Twitter hesabından yaptığı açıklamayla üstlendi.  

ÖZEL TİM ADLİYEYE GİRDİ!

İçeriden silah sesi duyuldu, özel tim adliyeye girdi. Örgüt, şu açıklamayı yaptı: "Berkin Elvan'ı vuran ve gözetleyen polislerin derhal tutuklanmasını istiyoruz. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arabulucu olsun. 15.35'e kadar süre veriyoruz, müdahale olursa savcıyı öldürürüz." Bu arada savcıyı rehin alanların 3 kişi oldukları belirtiliyor.

SAVCININ AİLESİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE GELDİ

Savcının ailesinin Çağlayan Adliyesi'ne geldiği bilgisi verildi. İşte ailesinin o görüntüleri:

screen-shot-2015-03-31-at-15.26.51.png

SAVCIYI ÖLDÜREBİLİRLER!

DHKC örgütüne yakın bir internet sitesinde, savcının rehin aldındığı, talepler yerine getirilmediği takdirde savcının öldürüleceğini yazıldı. Savaşçılar saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar.

TALEPLERİNİ YAYINLADILAR!

Halkın Sesi adlı hesaptan "DHKC Savaşlılarının Gerçekleştirilmesini İstedikleri Talepleri" adı altında bir liste yayınladı, İşte o liste:

DHKC Savaşçılarının talepleri:

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

Gelişmeler elimize ulaştıkça aktarmaya devam edeceğiz…

ekran-resmi-2015-03-31-14.04.55.png

MEHMET SELİM KRİZ KİMDİR?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler