Trabzonspor'da "Tesis Tartışması" sürüyor

Trabzonspor tesislerinin bu günkü yerini kimin aldığı tartışmaları devam ederken, Eski Bakanlardan Eyüp Aşık konu ile ilgili olarak haber61.net’e açıklamalarda bulundu.Aşık, haber61.net  Spor Müdürü Tuncay Lakot’a yaptığı açıklamada, Mustafa Günaydın Başk

Trabzonspor'da "Tesis Tartışması" sürüyor

Trabzonspor tesislerinin bu günkü yerini kimin aldığı tartışmaları devam ederken, Eski Bakanlardan Eyüp Aşık konu ile ilgili olarak haber61.net’e açıklamalarda bulundu.

Aşık, haber61.net  Spor Müdürü Tuncay Lakot’a yaptığı açıklamada, Mustafa Günaydın Başkanlığındaki yönetimde Genel Saymanlık görevinde bulunduğunu söyleyerek “Tesislerin arsasını biz bulduk, pazarlıkları bizzat ben yaptım” dedi.

O dönemde Trabzonspor’un bu kadar şampiyonlukların içerisinde olmasına karşın bir tesisi olmadığını söyleyen Eyüp Aşık “Trabzonspor’un Şehir kulübünün orada (Ziyabey Tesisleri) bulunan bir arsada bir tarafı çay ocağı, bir tarafı kahvehane bir tarafı yönetim odası olan bir tesisi vardı. Trabzonspor’un o zamanki yönetimi böyle bir yerde toplanıyordu, toplantılarını orada yapıyordu.Bu durum şampiyonlukların içerisinde bulunan Trabzonspor’a yakışmıyordu. Bu durum bizi tesis yapmak için arsa arayışı içerisine soktu” dedi.

Mustafa Günaydın Başkanlığındaki yönetim kurulu içerisinde Genel Saymanlık görevinde bulunduğunu, yönetim içerisinde etkili olduğunu, Trabzon spor kamuoyunun ise her zaman kendini destekleyip arkasında durduğunu ifade etti.

Eski Bakanlardan Eyüp Aşık, arsanın yanı sıra bulunacak arsada tesis yapımına gerekli olacak paranın da ekonomik anlamda en değerli iki oyuncunun satışından gelecek parayı kullanmak istediklerini belirtti.

Ganita’yı Doldurup Tesisi Oraya Yapacaktık

Bie tarafatan havaalanının hemen yanında bulunan arsayı satın almak için arsa sahibi ile görüşme içerisinde olduğunu ifade eden Aşık, bir taraftan da alternatif tesis alanı nerede olur diye düşündüklerini bu doğrultuda Ganita’nın doldurularak Trabzonspor tesislerini burada yapmayı planladıklarını haber61’e anlatan Aşık şöyle devam etti:  “Ganita mevkiinde denizi doldurup tesisleri oraya yapmayı düşünüyordum.  Ganita’nın dolgu masrafının Havaalanında bulunan şimdiki tesislerin yerinden daha fazla bir fiyata mal olduğunu hesapladık. Şimdi ki tesislerin yeri ile Ganita’yı kıyasladık ve Ganita daha maliyetli ve küçük olacağından şimdiki tesislerin yerinde karar kıldık”

Kulübün Camlarını Kırdılar:

Trabzonspor’a tesis kazandırmak ve görüşme halinde oldukları arsa sahibine ödeme yapmak için paraya ihtiyaçları olduğunu,  bu parayı da o zamanki dönemde en iyi para eden 2 futbolcuyu satarak karşılamayı düşündüklerini belirtti. haber61 spor müdürü Tuncay Lakot’a o dönem yaşananları  anlatan aşık konuşmasını şöyle sürdürdü   “O zaman Türkiye’de en flaş iyi para eden iki futbolcu vardı biri İskender Gönen diğeri de Hüsnü Özkara idi. o dönem Ankaragücü Hüsnü Özkara’ya 22 bin lira, İskender Gönen’e 35 bin lira veriyordu.  İskender’den gelecek olan parayı doğrudan arsanın yapımına veriyorduk ve hemen inşaatına başlıyorduk. Taraftar isyan edince ki en fazla tepki Faroz’dan geldi, gelip kulübün camları kırınca protesto edip yürüyüş yapınca O dönem ki yönetici arkadaşlar korktular geri adım attılar ve dediler ki İskender’i satmaktan vazgeçtik,  Hüsnü Özkara’yı Ankaragücü’ne vereceğiz kulübün borçlarını ödeyeceğiz, İskender’i vermeyeceğiz dediler diye açıklama yaptılar. Başkan Mustafa Günaydın ve Asbaşkan Nevzat Ergüney açıklama yaptılar ve dediler ki biz İskender’i satmaktan vazgeçtik. Bende kendilerine dedim ki İskender’i satmaktan vazgeçtiniz ama arsa ne olacak ondan sonra ben toplantı istedim toplantıya geldik ve ben dedim ki arkadaşlar ya İskender’i satarız o arsayı alırız, almazsanız ben yokum ya da kongreye gideriz. O toplantı da hemen aniden kongre kararı aldık işte kongre kararından sonra da malum gelişmeler yaşandı.”

"Cevahir ve Ekinci Mehmet Ali Yılmaz'ı Buldular"

Alınan kongre kararı sonrası  İbrahim Cevahir, Şamil Ekinci’nin Mehmet Ali Yılmaz’ı bulduklarını, onunla görüşüp başkanlığa ikna ettiklerini anlatan Aşık, Mehmet Ali Yılmaz’ın kısa bir süre sonra Trabzon’a geldiğini ve o zamana kadar hiç tanışmadıkları Mehmet Ali Yılmaz’la bir Restoran’da yemek yediklerini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz’ın kendisine “Beni Başkan yapmak istiyorlar, bana kulübün durumunu anlat” dediğini ifade eden Aşık açıklamasını şöyle sürdürdü “Bana dedi ki beni Trabzonspor’a başkan yapmak istiyorlar sen bana kulübün bir durumunu anlat. Bende kendisine kulübün durumu ile ilgi bilgiler verdim. Hatta ona o dönemin parası ile 50milyon rakamı telafuz ettiler ve bunu vereceksin dediler ben kendisine hayır başkan 50 milyon vermeyeceksin 50 milyon ile eğer bu kulübe başkan olmayı düşünmüyorsan yanılırsın ben sana işin doğrusunu söyleyeyim 1 yılda 500 milyon verirsin dedim. Yani 50 milyon değil 500 milyon giderin olur.50 milyon geldiğin hafta giderin olur dedim sıkıntı yok o benim sorunum dedi Mehmet Ali bey. Sonra Mehmet Ali bey bana benim yönetimimde olur musun dedi. Ben Mustafa Günaydın’ın yönetimindeydim. O arsadan sebep Mustafa Günaydın yönetimini olağanüstü kongreye götürdüm.  yönetimi istifa ettirdim tabi ki o yönetimin bir ferdiyim. İbrahim Cevahir ve Mehmet Ali Yılmaz da yeni yönetimde  yer almam için ısrar etti. Bende onlara birinci hafta yani yönetim kurulu seçilir seçilmez o hafta o arsanın parasını yatırırsanız ben sizin tarafa geçerim ben tesis yapmak istiyorum benim bütün amacım bu dedim.”

"Mehmet Ali Yılmaz Arsanın Parasını Ödemeyi Kabul Etti"

Yapılan bu görüşmenin sonrasında, kendisinin daha önceden arsa sahibi ile görüşüp anlaştığı bu günkü tesislerin arsasının parasını Mehmet Ali Yılmaz’ın ödemeyi kabul ettiğini Aşık, Arsa sahibinin ilk pazarlıktan sonra geçen süre içerisinde Arsa bedelini 35 milyondan 50 milyona çıkardığını da sözlerine ekledi.

Aşık haber61’e yaptığı açıklamasına şöyle devam etti “Ben Mehmet Ali Beye baştan demiştim “Seninle beraber yeni yönetimde olmamın şartı o arsanın alınması. Kongreye gittik ve kongreyi kazazndık. İlk hafta arsayı aldık ve ardından tesisin yapımına başladık”

“Arsayı Günaydın baktı Yılmaz aldı”

Eski Bakan Aşık Mustafa Günaydın’ın o arsayı ben bakmıştım, almıştım söylemlerini bu gelişmelerin onun başkanlığındaki yönetim döneminde olduğu için haklı bir söylem olarak değerlendirirken “Ama o arsayı ben baktım, parayı da Mehmet Ali Yılmaz verdi” diye de ekledi.

Tesisler konusunda kendinin kendine de pay biçtiğini vurgulayan Aşık “bu güne kadar kimse çıkıp bunlardan bahsetmedi” diye de serzenişte bulundu.

Divan Başkanı Ali Özbak’a Sitem

Tesislerin Trabzonspor’a kazandırılmasında kendisinin de büyük payı olduğunu, arsasını baktığını yapılması konusunda büyük mücadele verdiğini söyleyen Bakan Aşık Mevcut Divan Başkanı Ali Özbak’a sitem etti. Aşık haber61’e yaptığı açıklamaların son bölümünde şu ifadeleri kullandı “Trabzonspor’da ciltler dolusu kitap yazıyor Divan Başkanı Ali Özbak, Özbak  ile beraberdik o yönetimde  yaşanan bu gelişmeleri bildiği taktirde kitabına iki satır yazmadın. Kendisine dedim bin sayfa kitap yazdın tesislerin hikayesini biliyorsun hatta ben şuanda ki Ganita mevkiinde denizi doldurup tesisleri oraya yapmayı düşünüyordum. Ganita’nın dolgu masrafının Havaalanında bulunan şimdiki tesislerin yerinden daha fazla bir fiyata mal olduğunu hesapladık. Şimdi ki tesislerin yeri ile Ganita’yı kıyasladık ve Ganita daha maliyetli ve küçük olacağından şimdiki tesislerin yerinde karar kıldık. O tesislerin altyapısında da binanın yapımında bütün mahalli idarelerin katkısı var. O zaman ki vali Ali Rıza Yaradanakul başkanlığında bir komisyon kuruldu. O komite Karayolları, Devlet Su İşleri hepsi seferber oldu. Hepsi bize makinalarını verdi hepsi seferber oldu. Tesis binasının parasını Mehmet Ali Yılmaz verdi ve ilk sene içerisinde tesisin yapımını bitirdik. Ayrıca şunu özellikle belirtmek isterim bu çok önemli Türkiye’de ilk tesislerini yapan kulüpte Trabzonspor’dur”

Haber 61 Spor Müdürü/ Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler