Yılbaşı kutlamak caiz mi sorusu

 İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, Habertürk ekranlarında yılbaşı kutlamalarına ilişkin soruları yanıtladı.YILBAŞI KUTLAMAK CAİZ Mİ?Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da gelen "Yılbaşı kutlamak caiz mi?" sorusu Hatipoğlu'na yine soruldu.Nihat Hati

Yılbaşı kutlamak caiz mi sorusu

 İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, Habertürk ekranlarında yılbaşı kutlamalarına ilişkin soruları yanıtladı.
YILBAŞI KUTLAMAK CAİZ Mİ?

Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da gelen "Yılbaşı kutlamak caiz mi?" sorusu Hatipoğlu'na yine soruldu.

Nihat Hatipoğlu, Hz. İsa'nın doğumunun müslümanlarca da kutlanabileceğini ancak bu kutlamaların içki içerek kutlanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

"HZ. İSA'NIN DOĞUMU VİSKİ İLE KUTLANMAZ"

Nihat Hatipoğlu şöyle konuştu;

"Eğer Hz İsa'nın doğum gününü kutlayacaksak, o buna değer. Ancak bunu içki içerek kutlamamalıyız. Sınırı aşan bir görüntü ile Hz. İsa karşılanmamalı. Biz peygamberimizin doğumunu nasıl kutluyorsak, Hz. İsa için dua ederek, Kur'an okuyarak onu anabiliriz. Hazreti İsa'yı, kendisinin bile kabul edemeyeceği şekilde karşılamak doğru değil.
BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE NOEL BABA YOK

Bizim kültürümüzde Noel Baba yoktur. Bizim kültürümüzde Nasreddin Hoca var, Karacaoğlan var vs. Gençlerimize öğretilme anlamında bunlar örnek verilmelidir. Batı bir geleneğini bize servis ediyor. Bir sistem içerisinde, Noel Baba ile, çam ağacı ile bize servis ediyor. Peygamberimiz de onlardan olmamasına rağmen bir kavme benzemeye çalışan insanları uyarıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya