Yeni Şafak Gazetesi neyin peşinde

Haber61.net köşe yazarlarından Türker Ertürk’ün “Niçin Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı hayasızca saldırılar var” başlıklı son köşe yazısının ardından Ulusal Basından bir çok kesim kendisi ile görüşmek ve röportaj yapabilmek için haber61 yayıncılığın telef

Yeni Şafak Gazetesi neyin peşinde

Haber61.net köşe yazarlarından Türker Ertürk’ün “Niçin Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı hayasızca saldırılar var” başlıklı son köşe yazısının ardından Ulusal Basından bir çok kesim kendisi ile görüşmek ve röportaj yapabilmek için haber61 yayıncılığın telefonlarını aradı.

Türker Ertürk ile görüşmek için arayanlara haber61.net tarafından verilen cevap şöyleydi: “Talebinizi Türker Paşaya iletelim”

Yeni Şafak gazetesinden Orhan Turan’a’da aynı şekilde ifade kullanılarak “Türker Paşaya talebinizi iletelim bizi 10 dakika sonra tekrar arayın oldu”

Türker Ertürk Paşa kendisine ilettiğimiz görüşme teklifini “O gazete ile görüşmek istemiyorum.benimle ilgili geçmişte asılsız haberler yaptılar” diyerek geri çevirdi. Bizlerde Paşanın bu ifadesini aynı şekilde Yeni Şafak Gazetesi’nden Orhan Turan’a ilettik.

Gelin görün ki Bugün yayınlanan Yeni Şafak Gazetesi ve İnternet sitesinde konu tamamen farklı bir şekilde okuyucuya yansıtılmıştır.

 

Türker Ertürk kesinlikle “Çok Yıprandım Konuşmak İstemiyorum” diye bir ifade kullanmadığı gibi, Yeni Şafak Gazetesi’nden Orhan Turan’a da Paşanın bu şekilde bir cümle kullandığı söylenmemiştir.

İşte Yeni Şafak Gazetesinde konu ile ilgili olarak kullanılan o ifadeler:

''ÇOK YIPRANDIM KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Yazısında TSK'nın da hedef alındığını ileri süren Ertürk, görüşme talebimizi haber sitesinin sahibi Tanju Akıncı aracılığı ile geri çevirdi. Siteye İstanbul'dan yazı gönderdiğini öğrendiğimiz Ertürk, muhabirimizin görüşme talebini

"Çok yıprandım, konuşmak istemiyorum" diyerek reddetti.'

Ayrıca;

 

Yazarımız Türker Ertürk'ün son yazısı '' Niçin Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı hayasızca  saldırılar var''  başlıklı yazısının bir bölümüne referans yapılarak Yeni Şafak Gazetesi  tarafından '' 28 Şubat korkunç bir hataydı '' başlıklı haberinin sonunda  aşağıda belirtilen ifadeye yer verilmiştir.

Yeni Şafak Gazetesi’nde  verilen bu haberin ne yukarda belirtilen bölümü nede haberin içeriği doğruları tam olarak yansıtmadığı gibi yalan, uydurma, karalama ve iftira içeren bölümler içermektedir.   

1. Yenişafak'ın  haberinde yazarımız Türker Ertürk'ün  Balyoz'un 196 sanığından biri olduğu ve bu yüzden şurada terfi alamadığı ifadesi tamamen gerçek dışı uydurmadır.

2. Yazarımız Türker Ertürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başavcılığının  Soruşturma No;2010/185 sayılı kararı ve 3 temmuz 2010 tarihi itibarıyla Balyoz davasında  'Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” verilmiştir.'

3. Yazarımız Türker Ertürk'e Yenişafak'ın röportaj yapma  talepleri haber61 tarafından iletilmiş.Kendisi geçmişte gazetenin yanlı, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve kendisine karşı karalama ve iftira  içeren yazılar yazmasını gerekçe göstererek kabul etmemiştir.''çok yıprandım , konuşmak istemiyorum'' diyerek red etmesi söz konusu değildir.

4.Yazarımızın  daha öncede yine Yeni Şafak Gazetesi’nin 25 şubat 2010 tarihli  gerçek dışı sözde haberini Tuzla Sulh Ceza Mahkemesinin  6 nisan 2010 tarih ve 2010/ 76 kararı ile tekzip etmiştir.

Saygı ile duyrulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler