Yayın Lisansı Sıralama İhalesi'ne durdurma

Ankara'dan "Aşk FM" logosuyla yayın yapan Medya Haber Radyo ve Televizyon Yayıncılık AŞ'nin avukatı Emrah Genç, Ankara 8. İdare Mahkemesinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) 16-18 Nisan'da yapılan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisa

Yayın Lisansı Sıralama İhalesi'ne durdurma

Ankara'dan "Aşk FM" logosuyla yayın yapan Medya Haber Radyo ve Televizyon Yayıncılık AŞ'nin avukatı Emrah Genç, Ankara 8. İdare Mahkemesinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) 16-18 Nisan'da yapılan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi'nin yürütmesini durdurduğunu bildirdi.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Ankara 8. İdare Mahkemesine dava açtıklarını kaydetti.

Dava dilekçelerinde, RTÜK'e, 3 Mart 2011'de yürürlüğe giren 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un geçici 4/2. maddesi uyarınca söz konusu ihaleyi yapmak için 2 yıl süre verildiğini, sürenin 3 Mart 2013'te dolduğunu ifade ettiklerini anlatan Genç, dolayısıyla bu tarihten sonra RTÜK'ün bu ihaleyi yapma yetkisi bulunmadığını öne sürdüklerini açıkladı.

Aynı kanuna göre, idarenin önce ihale şartnamesini hazırlaması ve sonrasında yeterlilik belgelerini vermesi gerekirken, önce yeterlilik belgesi verilerek, ihaleye katılacakların önceden belirlendiğini savunan Genç, sonuçta büyük sermaye gruplarının ihaleye katılmalarının sağlandığını, rekabet ve saydamlığın ortadan kalktığını iddia etti.

Genç, bu iddialarla, müvekkili adına açtıkları davada, mahkemenin, yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini belirtti.

Yürütmenin durdurulması kararında, "önce ihaleye katılacakların belirlenerek, sonra bu kişilere yönelik ihale şartnamesi hazırlanmasının açıklık, güvenirlik, şeffaflık ve rekabet ilkelerine, dolayısıyla hukuku aykırı olduğunun" kaydedildiğini bildiren Genç, mahkemenin, "dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlara sebebiyet verileceği" gerekçesiyle bu kararı verdiğini söyledi.

Yürütmenin durdurulması kararına, 7 gün içinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunulabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler