Yavuz Karan: İttifakı Halk sandıkta yapacak

Haber61 TV'de yayınlanan Trabzon'a Dair programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan oldu.Ahmet Külekçi ve Vesile Tekmen'in konuğu olan Yavuz Karan Trabzon, seçimler ve adaylar konusunda çok önemli açıklamalar

Yavuz Karan: İttifakı Halk sandıkta yapacak

Haber61 TV'de yayınlanan Trabzon'a Dair programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan oldu.

Ahmet Külekçi ve Vesile Tekmen'in konuğu olan Yavuz Karan Trabzon, seçimler ve adaylar konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

HABER61.NET'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Haber61.net'e de yapmış olduğu çıkış nedeniyle başarılar diliyorum. Teknoloji çağında bu denli bir başarıyı yakalayan sizlerede teşekkür ediyorum.

Bu yerel seçimlerde sosyal medyanın çok belirleyici olacağını düşünüyorum. Biz örgüt olarak tüm arkadaşlarımıza sosyal medyayı kullanmayı zorunluluk haline getirdik. 2014 yerel seçimlere sosyal medya damgasını vuracaktır.

CHP'NİN BAŞKAN ADAYLARI KİM OLACAK?

CHP olarak biz bu seçim sürecine çok uzun bir süredir hazırlanıyoruz. Bütün şehir kapsamına Trabzon'un alınması ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüryoruz. Trabzon'da 12 tane ilçemizde adayları belirlenmiş durumda. İlçelerin dışında Trabzon Büyükşerhir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu kesinleşmiş durumda. Yarın akşam Ortahisar ilçe başkanımızla toplantı yapacağız ve orada Ortahisar belediye başkanımızı açıklayacağız. Diğer siyasi partilerin genel baişkanları başkan adaylarını belirler adayımız budur der. Bizde ise teşkilat çalışır. CHP Genel Merkezine sunar ve karar verilir.

ÇIKARMADIĞI ÇİZMELERLE YOLA DEVAM EDCEK

Çıkarmış olduğumuz adaylar sadece CHP'nin değil tüm partilerden aday olabilecek adaylar olacaktır. Adaylarımızı doğru dürüst insanları seçtik. Bu bizim seçimde en önemli avantajımız olacaktır. Çok büyük baskı gördük. Bu baskıları CHP genel merkezine ilettik. Onlar bu görüşleri çok doğru buldular. Genel başkanımız Volkan Canalioğlu'nun adaylığından memnun olacağını söyledi. Bu durum sonucunda Volkan bey çıkarmadığı çizmeleri ile göreve ve yeniden çalışmalara başladı. Biz 30 martta Trabzon halkının Trabzon'u gerçek sahibine vereceğini biliyoruz.

Ben Trabzon'da 12 ilçemi açıkladım. Ak Parti'nin bugün İl Başkanı yada bakanı çıksın ben belediye başkanını açıklıyorum desin, yapamaz. Öyle bir yetkisi yoktur. Bakıldığı zaman CHP  olarak bizim böyle bir sıkıntımız yok.

İttifak konusunda çeşitli spekülayonlar yapılıyor. Biz değil halk sandıkta ittifak yapacak ve bu hükümetten kurtulacak.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN AÇIKLANMASINI İSTİYORDUM

Ben adayların çok erken açıklanmasınıda uygun bulmuyorum. AKP'nin Akçaabat'ta Şefik Türkmen ve Trabzon Büyükşehir'de Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu açıklamasını çok istiyordum.Bizim dediğimiz gibi oldu. Ak Parti tarihi hatasını yaptı bedelinide sandıkta ödeyecek. 

CHP BÜYÜKŞEHİR'İ ALIRSA NELER YAPACAK?

Trabzon belediyesi halkına küsmüş durumda. Biz bunu bir hafta içinde düzeltecek durumdayız. Trabzon'un hava kirliliği konusunda, doğalgaz getirilmesi konusunda çalışmalarımızı yapacağız. Halkın daha çok belediye ile iç içe olduğu bir anlayış içinde olacağız. Trabzon'da bir kar yağdı bir çok köy yollarımız hala ulaşıma kapalı. Kentin turzim anlamında kalkındırmak için çalışmalarımızı yapacağız. Trabzon'da proje anlamında bir masa oluşturuyoruz.

AVM'LERE KARŞI YAŞASIN KEMERALTI

Burada ilk kez açıklıyorum. Yaşasın kemaraltı projemiz var. AVM'ler karşı kemaraltını geliştirmek için çalışmalarımızı yapacağız. Trafik karmaşasını ortadan kaldırmaya çalışacağız. 15 lira otopark parası vermektense AVM'ye giderim otopark parasından kurtulurum diyor vatandaş. Bunları çok küçük düzenlemelerle gidereceğiz. Hem Büyükşehir'i hem Ortahisar'ı alacağımIzı düşünüyorum. Volkan Canalioğlu'nun oy oranı yüzde 74 lerde. Bu anlamda belli hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda Ortahisar'ı kesin alacağımızı düşünüyoryum.

TRABZON'DA KLİŞELER YIKILACAK

Volkan beyin adaylığı açıklandıktan sonra, AKPli arkadaşlarımızda çok doğru bir karar veridiklerini Volkan Beye oy vereceklerini söylediler. CHP Trabzon'da 2. parti durumundadır. Sağ görüşün oylarını alacağımızı düşünüyorum. Bu gün kamuoyu anketleri CHP'yi göstermiştir. Anketler iki parti arasında geçeceğini söylemiştir. Bu dönem CHP'de klişeler yıkılacaktır. Trabzon halkına katkı yapacak her arkadaşımız aramızda olacaktır.

Genel Başkanımız şunu söyledi. Hangi partiye oy verirse versin, geçmişte harama el uzatmamışsa bu arkadaşalarımız bizim aramızda yer alabilir. Biz oy verecek bütün yurtaşlarımızın oylarına talibiz. Vatandaşlarımız gerçekten Ak Parti'den rahatsızlarsa, kurtulmak istiyorlarsa oylarını bekliyoruz.

KADIN ADAYLARIMIZ SEÇİMİ BEKLİYOR

Bizim partimizdeki kadınlar sırf kadın oldıkları için o listelerde yer almadılar. Bizim il yönetimimizin 21 kişinin 9'u kadın arkadaşımızdır. Bu anlamda 4 tane benim il başkan yardımcım kadın. Biz kadınlara gereken değeri veriyoruz. Ben Ortahisar'ı çok düşündüm bir kadın adayla seçimlere girelim. Bu seçimleri sosyal medya ve kadın arkadaşlarımız alacaktır. Trabzon'da çok sayıda kadın arkadaşımız seçimleri bekliyor. Onların daha çok seçme değilde seçilme konumunda olmalarını bekliyoruz. Kadınlarımız lütfen oy verirken listelere baksınlar kime oy vereceklerini görsünler.

YAVUZ KARAN'IN NE DÜŞÜNÜYOR?

3 yıldır il başkanlığı yapıyorum. İl başkanlığının sonrası neyse tabi ki bende bundan sonrasını düşünüyorum. yerel seçimlerdeki performansımız bizim bundan sonraki siyasi duruşumuzu belirleyecektir. Arkadaşlarımız beni görmek istiyorlarsa aday olurum. İl başkanlarının bir hedefi olması lazım. Bu Belediye başkanlığıdır veya Milletvekilliğidir. Bir sonraki seçimlerde hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı yapacağız.

AK PARTİ ÇOK ŞİŞİRİLİYOR

Ben Trabzon'da en çok belediyeyi alan il başkanı olmak istiyorum. Bugün Türküm demenin andımızı okumanın suç olduğu bir dönem yaşıyoruz. Daha sonra İstiklal marşınıda kaldırır bu iktidar. Ak Parti anketlerde çok şişiriliyor. Bugün Türkiye'de bir çok belediyeleri alacağız.

TRABZONSPOR GENEL KURULUNDA DAĞ FARE DOĞURDU

Aslında kongrede dağ fare doğurdu. Dünkü kongrenin seçimsiz olması tarihi bir yanlıştır. Ben sayın başkanın 6 aylık süreç içinde kendini bir teraziye alması gerektiğini düşünüyorum. Sayın başkan çok hatalar yaptı. Bir siyasi partinin otobüsüne çıkması yanlıştı. Ben Ak Parti ile yakınlaşmasının bilinçli olduğu kanaatindeyim. Trabzonspor yönetiminde bazı yöneticilerin odaları dahi değiştirilmiştir. Belki bunu kamuoyu bilmiyor. Hocaya, kaleci antrenörüne karışılması amatör takımların yapacağı şeylerdir. Ama biz saha sonuçlarına bakmalıyız. Başkana kızıp yorganı yakmamalıyız. Ben mahkemenin önümüzdeki günlerde bu konu il ilgili bir karar vereceğini düşünüyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler