Yattara: Trabzon'da öleceğim!

Ekranların en çok izlenilen yarışması Survivor’da bu yıl yarışan ve taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanan Trabzonspor efsanesi İbrahim Yattara elenişinin ardından  açıklamalarda bulundu.

Yattara: Trabzon'da öleceğim!

Haber61.net – Ekranların en çok izlenilen yarışması Survivor’da bu yıl yarışan ve taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanan Trabzonspor efsanesi İbrahim Yattara elenişinin ardından  açıklamalarda bulundu.

TV8’de yayınlanan Survivor Panaroma programına konuk olan Yattara ünlüler takımından bir şampiyon çıkmasını istediğini söyledi. Gineli eski futbolcu favorisinin ise Atakan olduğunu kaydetti. Adada çok az sayıda kişinin kaldığını belirten Yattara “Oyun olarak Atakan daha çok hakkediyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yattara, Trabzon sevgisiyle ilgili de açıklamalar yaparken " Gine'de doğdum, Trabzon'da öleceğim. Ben hayatımı Trabzonspor'dan kazandım. Bütün dünyaya buradan söylüyorum bize her yer Trabzon. Euro 2016'da Türkiye'yi desteklemek için formamı giyip stada gideceğim." ifadelerini kullandı

Yattara kimdir?

3 Haziran 1980'de Gine Kamsar'da dünyaya geldi.

Futbola ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başladı. 1998'de aynı kulüpte profesyonel oldu. Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer oldu. Trabzonspor kariyerinde inişli çıkışlı dönemler yaşayan Yattara, bordo mavili taraftarın sevgilisi haline geldi. Türkiye'de beş yıldan fazla zaman geçiren Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. Önceleri başvurusu kabul edilmese de 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı oldu. 2016 Survivor da ünlüler takımında yarışmacı oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler