Yaşar Nuri yine yapacağını yaptı!

Türkiye kamuoyu sık sık din adına yaptıkları ve söyledikleriyle gündeme oturan ilahiyatçılara ve sahte şeyhlere alıştı. Halk arasında ise "müritlerimin cinsel isteklerini karşılamak zorundaydım" ya da "içindeki cinleri çıkarmak için birlikte olduk" safsat

Yaşar Nuri yine yapacağını yaptı!

Türkiye kamuoyu sık sık din adına yaptıkları ve söyledikleriyle gündeme oturan ilahiyatçılara ve sahte şeyhlere alıştı. Halk arasında ise "müritlerimin cinsel isteklerini karşılamak zorundaydım" ya da "içindeki cinleri çıkarmak için birlikte olduk" safsatalarıyla dini duyguları sömüren sözde din alimlerine, akademik camia da eklendi.

Bu çizgiye en son örnek ise İlahiyatçı Profesör Yaşar Nuri Öztürk oldu. 61 yaşındaki ilahiyatçının 25 yaşındaki sevgilisi eleştiri konusu olunca, Öztürk hemen "genç sevgili edinebilmek için dini bir kural buldu ve "Kadınla erkek arasındaki yaş farkı 1'e 2 düşünülür. Hatta kadın erkeğin yarısı yaşında olması lazım" dedi.

VİCDANINI BÖYLE AKLADI

Kendinden 36 yaş küçük bir sevgilisi olduğunu açıklayan 61 yaşındaki İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, CNN Türk'te yayınlanan "Mesut Yar ile Burada Laf Çok" programının dünkü bölümünde ilginç açıklamalarda bulundu. Hayatındaki kişiyi bir magazin programında "gaza getirilip" açıkladığını belirten Öztürk, "Benim böyle bir arzum, yüreğimde buna bir ihtiyaç vardı. Bende öyle bir ihtiyaç yoktur diyecek bir adam yoktur. Ben ayrılmışım, tek yaşayan bir insanım, bunu isterim" dedi.

Öztürk hayatında biri olduğunu itiraf ettikten sonra, 25 yaşındaki sevgilisinin kendisine, "Seninle hayat geçirmek zor. Bu nasıl iş, bir cümle söylüyorsun ne ekran kaldı ne gazete kaldı ne internet kaldı. Bundan önce de teravih ile ilgili açıklama yaptın yine aynı şey. Şimdi ben buna nasıl tahammül edeceğim" dediğini ifade etti. Öztürk o yüzden şimdi 25'lik sevgilisinin kara kara düşünmeye başladığını söyledi.

GÜMÜCELİLİ MUSTAFA EFENDİ DEMİŞ!

Öztürk, bu açıklamalarının ardından ilişkisindeki yaş farkını da Gümücelili Mustafa Efendi'ye bağlayarak kendini savundu:

"Bizim İslam terbiyesinde şu ilke var. Kadınla erkek arasındaki yaş farkı 1'e 2 düşünülür. Allah makamını cennet etsin, ben onun öğrencilerinden dinledim, Gümücelili Mustafa efendi dermiş ki, 20'den sonra 1'e 2'ye 5 yaş daha ilave etmek lazım. Yani evlenecek kadınla erkekte, kadın erkeğin yarısı yaşında olması lazım. 20'den sonra yarıdan da 5 yaş küçük olması lazım. O tam bana denk geldi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya